Anlık Bildirim

Consumer Reports: Tesla'nın akıllı çağırma özelliği alkollü sürücü gibi hareket ediyor

Eylül ayında kullanıma sunulmasından bu yana pek çok Tesla kullanıcısının şikayet ettiği akıllı çağırma özelliğini Consumer Reports da denedi. Ekip, söz konusu özelliğin sorunlu olduğunu söyledi.

Consumer Reports: Tesla'nın akıllı çağırma özelliği alkollü sürücü gibi hareket ediyor Tam Boyutta Gör

Tesla’nın akıllı çağırma (Smart Summon) özelliğinin mükemmel çalışmadığı bilinen bir gerçek. Fakat araç sahiplerinden gelen şikayetler bundan çok daha fazlası olduğunu gösteriyor. Şikayetler üzerine bu özelliği test eden Consumer Reports (CR) ekibinin yorumları da Tesla’yı üzecek cinsten.

Tesla’nın tam otonom sürüş kapsamındaki ürünlerinden biri olan akıllı çağırma özelliği geçtiğimiz Eylül ayında araç sahiplerinin kullanımına sunuldu. O günden bu yana Tesla kullanıcılarından gelen şikayetlerin ardı arkası kesilmedi. Bu özelliğin düzgün çalışmaması yüzünden bazı araçlar hareketsiz nesnelere veya diğer araçlara çarparak zarar gördü. Tüm bunlar üzerine akıllı çağırma özelliğini Tesla Model 3 üzerinde test eden CR ekibi de aracın ‘sarhoş sürücü’ gibi hareket ettiğini belirtti.

Akıllı çağırma özelliğinin şuan kullanıcılar için hiçbir fayda sağlamadığını belirten kıdemli test yöneticisi Jake Fisher, söz konusu özelliği Tesla kullanıcıları üzerinde test edilen bir tür bilimsel deney olarak nitelendirdi. Fisher, ABD’li elektrikli araç üreticisini henüz tamamen test edilmemiş ve hazır olmayan bir özelliği kullanıcılara sunmakla suçladı.

CR ekibine göre Tesla’nın akıllı çağırma özelliğinde pek çok problem var. Yapılan testlerde söz konusu özelliğin bazen çalışıp bazen çalışmadığı gözlenmiş. Üstelik aracın kendini park alanında değil de otoyolda sanması gibi sorunlarla karşılaşıldığı, bu yüzden akıllı çağırma özelliğinin kendini sebepsiz yere kapattığı belirtiliyor. Akıllı çağırma özelliği aktifken aracın alkollü sürücü gibi bir sağa bir sola hareket ettiği, bu yüzden çevresindekileri tehlikeye attığı da verilen bilgiler arasında.

Pek çok Tesla kullanıcısından bu sorunla alakalı videolar geliyor. Tesla ise bu özelliğin araçları tam otonom yapmadığı, bu tür özellikleri kullanırken araç içerisinde bir sürücünün bulunması gerektiği konusundaki uyarılarına devam ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim