Anlık Bildirim

Coughvid uygulaması öksürük seslerinden koronavirüs tanımı yapıyor

Koronavirüs belirtiler arasında en önemlisi olan kuru öksürüğü tanımlayabilmek için Lozan PoliTeknik Okulu araştırmacıları yapay zeka algoritması geliştirdi.

Coughvid uygulaması öksürük seslerinden koronavirüs tanımı yapıyor Tam Boyutta Gör

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını yazılım tarafında da büyük bir hareketliliğe neden oldu. Akciğer grafisinden koronavirüs tahmini, hastalık belirtilerinden koronavirüs tahmini gibi pek çok uygulama mevcut durumda. Şimdi de öksürük uygulaması çıktı.

Coughvid nedir?

Coughvid adındaki uygulama Lozan PoliTeknik Okulu araştırmacıları tarafından geliştirildi. Uygulama kullanıcıların öksürük frekanslarını algılayarak tahminlerde bulunuyor. Bilindiği üzere Dünya Sağlık Örgütü kuru öksürüğün koronavirüs belirtileri arasında en önemlisi olduğunu açıklamıştı.

Coughvid basit bir web uygulaması. Gelişmiş yapay zeka algoritmalarına ihtiyaç duyduğu için tasarım tarafına çok odaklanılmamış. Sadece mikrofon şartı var. Uygulama mikrofona doğru öksüren kullanıcının nasıl bir öksürük çeşidine sahip olduğunu anlamaya çalışıyor.

Yapılan testlerde yüzde 70 civarında bir doğruluk oranı elde edilmiş. Sürekli test yapıldıkça uygulama veri tabanını genişletiyor ve daha doğru tespitler yapabiliyor. Bu bakımdan ilerleyen günlerde doğruluk oranı daha da artacak.

Elbette bu tarz uygulamaların kesin bir şekilde tanı koyabileceğini söylemek yanlış ancak en azından insanlara bir fikir verme ve yol gösterme anlamında önemli bir araç olabilecekler. Uygulamayı kullanmadan önce talimatları okumak gerekiyor.

Coughvid sayfası

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim