Anlık Bildirim

COVAX, 520 milyon doz aşıyı bu yıl içinde Afrika’ya göndermeyi planlıyor

Genel Müdür Aurêlia Ngyuen’in bugün yaptığı açıklamaya göre COVAX, bu sene sonuna kadar 520 milyon doz koronavirüs aşısını Afrika’ya teslim etmeyi hedefliyor.

İmkânı olmayan ülkelere aşı desteği vermek için kurulan COVAX programının direktörü Aurêlia Ngyuen, Dünya Sağlık Örgütü’nün Afrika bölgesi tarafından düzenlenen basın toplantısında aşı teslimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

COVAX bu yıl içinde Afrika'ya 520 milyon aşı göndermeyi planlıyor Tam Boyutta Gör

İhracat kısıtlamaları doz alımını engelledi

 Ngyuen, küresel aşı dağıtımındaki gecikmelerin sebebinin Hindistan Serum Enstitüsü’nden doz alınmasını engelleyen ihracat kısıtlamaları olduğunu ifade etti. Ngyuen, enstitü ile görüşmelerin sürdüğünü ve tedariğin yıl sonlarına doğru yeniden artacağını belirtirken, teslimatların artış tarihi olarak da eylül ayını işaret etti.

COVAX bu yıl içinde Afrika'ya 520 milyon aşı göndermeyi planlıyor

Genel Müdür, program tarafından şu ana kadar 44 Afrika ülkesine 25 milyon doz aşının teslim edildiğini; ancak ilerlemenin onu memnun etmediğini söyledi. Mart ayında COVAX’a destek olan organizasyonlardan olan Gavi’nin CEO’su da 2021 yılında 1.3 milyon nüfuslu Afrika’ya 720 milyon doz aşı tedarik etmek istediklerini söylemişti.  

2022’nin ilk çeyreğine kadar 850 milyon doz aşı gönderilecek

COVAX 2022 ilk çeyreğinin sonuna kadar Afrika ülkelerine 850 milyon doz aşı göndermiş olmayı planlıyor. Ngyuen bu sayının her Afrika ülkesinin %30’unu korumaya yeterli olacağını söyledi. COVAX tarafından gönderilen aşılar arasında AstraZeneca, Pfizer ve Moderna tarafından geliştirilen aşılar da bulunuyor.

Kaynakça https://www.channelnewsasia.com/news/world/covax-aims-deliver-520-million-covid-19-vaccines-africa-15181368 https://www.reuters.com/world/africa/covax-aims-deliver-520-mln-vaccine-doses-africa-this-year-2021-07-08/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim