Anlık Bildirim

Cyberpunk 2077 PC'de en hızlı satan oyun oldu ancak CD Projekt'in hisseleri düştü

Yıllardır beklenen oyun sonunda çıkışını gerçekleştirdi. Satış sayısı bakımından oldukça güzel bir başarı da yakaladı ancak şirketin hisselerinde bir düşüş söz konusu.

Cyberpunk 2077 PC'de en hızlı satan oyun oldu ancak CD Projekt'in hisseleri düştü Tam Boyutta Gör

Yayıncılığını ve geliştiriciliğini CD Projekt Red'in yaptığı yılın en çok beklenen oyunlarından biri olan Cyberpunk 2077 birkaç gün önce çıkışını gerçekleştirdi. Oyun içerik olarak her ne kadar dolu olsa da performans ile ilgili sorunlar bildiriliyor.

10 Aralık'ta erişime açılan oyunun ön sipariş miktarı da aynı gün açıklanmıştı. 8 milyon adet ön sipariş miktarı ile oyun büyük başarı yakaladı. Bu satışların %59'u PC'den geldi ve bu da Cyberpunk 2077'yi tüm zamanların en hızlı satan PC oyunu yaptı. Bu konudaki önceki rekor ise daha birkaç önce bu rekora sahip olan World of Warcraft: Shadowlands'teydi.

Her ne kadar oyun satış anlamında güzel başarılar elde etse de oyunun yayınlanması ile birlikte CD Projekt Red'in hisselerinde düşüş yaşandı. Niko Partners isimli sektördeki önemli araştırma ekibi, oyundaki hataların ve performans sorunlarının bu hisse düşüşüne sebep olduğunu düşünüyor. Bu sorunlar elbette bir süre sonra düzeltilecek çünkü sadece performans sorunları yaşıyor oyun. Ancak yine de böylesine heyecanla beklenen bir oyun için böyle hataların olması üzücü.

Açıklamaya göre CD Projekt Red'in 4 Aralık'ta 443 Polonya Zlotisi olan hisse senedi fiyatı şu anda 313.9 Polonya Zlotisi. Kimi oyuncular hatalardan dolayı oyunu oynayamadığını dile getirirken kimileri de rahatlıkla oyunu oynadığını söylüyor. Özellikle PlayStation 4 ve Xbox One konusunda şikayet daha fazla.

Kaynakça https://www.ign.com/articles/cd-projekt-red-stock-decline-cyberpunk-2077 https://www.pcgamer.com/cyberpunk-2077-is-the-biggest-pc-launch-in-history/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20589 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cdpr, cd projekt ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim