Anlık Bildirim

Cybertruck siparişleri 200.000'e ulaştı: Tesla hisseleri yükselişte

Tesla'nın sıradışı tasarıma sahip elektrikli pickup'ı için alınan ön sipariş sayısı 200.000'e ulaştı. Elon Musk'ın haberi duyurması ile birlikte Tesla hisseleri yükseldi.

Cybertruck siparişleri 200.000'e ulaştı: Tesla hisseleri yükselişte Tam Boyutta Gör

Tesla'nın 39 bin dolar başlangıç fiyatına sahip elektrikli pickup'ı Cybertruck geçtiğimiz hafta tanıtıldı. Analistler sunum sırasında zırhlı camlarının kırılması ile gündemi meşgul eden sıradışı tasarıma sahip aracın "kitlesel ilgi" uyandıramayacağını öne sürdüler.

Ancak, Tesla hemen ön sipariş almaya başlayarak potansiyel müşterilerin sadece 100 dolar depozito ödeyerek rezervasyon yapmalarına olanak sağladı. Kıyaslama açısından 2016'da Model 3 için talep edilen depoziton miktarının 1.000 dolar olduğunu hatırlatalım.

Ön siparişlerde deyim yerindeyse patlama yaşandı. Dün şirket CEO'su Elon Musk toplam sayının 200.000'e ulaştığını açıkladı. Model 3 ön siparişe açıldığı ilk hafta 325.000 rezervasyon yapılmıştı.

Cybertruck siparişleri 200.000'e ulaştı: Tesla hisseleri yükselişte Tam Boyutta Gör

Hisseler yükselişe geçti

Buna paralel olarak piyasalarda da hareketlenme yaşandı. Musk'ın, Tesla Cybertruck için 200.000 ön sipariş alındığını açıklamasının ardından şirketin hisseleri yüzde 4 arttı. Ancak bu noktada ön siparişlerin tümünün satışa dönüşmeyebileceğini hatırlatmak gerekir.

Depozito yatıran müşterilerin bir kısmı satın almaktan vazgeçip paralarını iade almak isteyebilirler. Tesla, Cybertruck'ın üretimine 2021 yılının sonlarında başlamayı planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6033 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, cybertruck ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim