Anlık Bildirim

DDR5 fiyatları düşüyor ancak istenen seviyede değil

Henüz masa üstü tarafında DDR5 standardını destekleyen işlemciler yaygın değil. Bu nedenle üretimi de düşük tutulan DDR5 belleklerin ortalama fiyatları halen erişilebilir değil. 

DDR5 Tam Boyutta Gör

Taşınabilir cihaz tarafında DDR5 bellekler uzun bir süredir kullanımda olsa da masa üstü sistemlerde aynı şey söz konusu değil. DDR5 destekli ilk işlemciler yavaş bir tempoda piyasaya çıkıyor ve haliyle talep oldukça az. Bu da fiyatları etkiliyor. 

DDR5 fiyatları düşüyor

Trend Force tarafından yapılan araştırmaya göre gelecek yılın ilk çeyreğinde DDR5 bellek fiyatlarında yüzde 3-8 aralığında bir düşüş bekleniyor. Gerek talebin az olması, gerek dönemsel üretim optimizasyonları gibi sebepler düşüşte etken. 

Bununla birlikte ortalama fiyatların halen son kullanıcı için yüksek seviyelerde. Zaten piyasada yeterli işlemci olmadığı için yeni toplama sistemlerde kullanıcılar DDR4 ana kart tercih ediyor. Yani DDR5 destekli AMD ve Intel işlemcilerin biraz daha yaygınlaşması gerekiyor. Beklentiler 2023 yılından sonra DDR5 belleklerin yaygınlaşacağı yönünde. 

Sunucu tarafında ise yüzde 8-10 arasında fiyatların düşmesi bekleniyor. Burada talebin biraz daha artacağı tahmin edildiğinden üreticiler bant hacimlerini yükseltmeye başladı. Diğer taraftan DDR4 belleklerde de yüzde 5-10 civarında bir fiyat düşüşü yaşanacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5977 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ddr5, Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim