Anlık Bildirim

Alman nükleer santrallerinde usulsüzlük skandalı

Almanya'nın batısında bulunan iki nükleer santralin radyasyon ölçümlerinde usulsüzlük yapıldığı ortaya çıktı. Santral çalışanları hiç gerçekleştirmedikleri denetlemeleri sahte verilerle geçiştirdiler.
Almanya'daki iki nükleer santralin radyasyon ölçüm kontrollerinde sahte veriler kullanıldı. Alman medyasının haberlerine göre EnBW ve RWE isimli iki enerji devinin çalışanları rutin kontrolleri yerine getirmeyip denetlemeleri sahte veriler göndererek geçiştirdiler.

EnBW'nin yaptığı açıklamalara göre bu durum 5 Nisan tarihinde Aralık ayının değerleri kontrol edilirken tespit edildi. Hiç gerçekleştirmediği kontrolleri sahte verilerle geçiştiren çalışanın Aralık ayı dışında yedi ayrı denetlemede daha sahtecilik yaptığı ortaya çıktı. Santral çalışanı hakkında yasal işlemlere başlandığını belirten EnBW aynı durumun tekrar gerçekleşmemesi için her türlü önlemi alacaklarını ifade etti.

"Kabul edilemez."

Bu olayın yüksek derecede rahatsızlık verici ve kabul edilemez bir durum olduğunu belirten Baden-Württemberg Çevre Bakanı Franz Untersteller de olayın gerçekleştiği Philippsburg Nükleer Santrali'nin derhal kapatılması emrini verdi. Rutin bakımlar nedeniyle hali hazırda şebekeye bağlı olmayan santralin önümüzdeki ay faaliyete geçmesi bekleniyordu ancak son gelişmeler nedeniyle bu tarihin biraz daha aksayacağı düşünülüyor.

Radikal islam grupları nedeniyle santrallerin güvenliği şüphe altındaydı

Nükleer santrallerdeki usulsüzlük skandallarının tam da santrallerin güvenliğinin tehdit altında olduğu dönemlerde ortaya çıkması halkı da epey endişelendiriyor. Zira geçtiğimiz haftalarda yapılan haberlerde Paris terör saldırılarının bir numaralı şüphelisi Salah Abdeslam'ın Alman nükleer tesisleriyle ilgili bilgiler topladığı belirtiliyordu. Radikal islam gruplarının nükleer santralleri hedef alma olasılıkları bir süredir Avrupa medyasında konuşuluyor.

Alman halkı nükleer santrallere kuşkuyla bakıyor

Nükleer santrallere çok uzun süredir kuşkuyla bakan Alman halkı da hükümetin 2022'ye kadar tüm nükleer santralleri kapatma politikasına destek veriyor. Şu anda enerji ihtiyacının %18'ini nükleer santrallerden elde eden Almanya'nın santrallerden açılan boşluğu doldurmak adına yenilenebilir enerjiye yatırımlarını artırması bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4646 kez okundu.
25 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nükleer santral, almanya ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim