Anlık Bildirim

Bilim kurgu filmlerindeki dev robot Güney Kore'de ilk adımlarını attı

Robot teknolojisi büyük bir hızla gelişmeye devam ederken tarihteki insanlı ve iki ayaklı ilk robot dün Güney Kore’de tanıtıldı. 4 Metre uzunluğundaki robot tam 1.5 ton ağırlığında.

Bilim kurgu filmlerindeki dev robot Güney Kore'de ilk adımlarını attı Tam Boyutta Gör

Bugüne kadar pek çok bilim kurgu filminde hayat bulmuş dev robotlar artık sanıldığı kadar uzak değil. Robot teknolojileri üzerinde çalışan Güney Koreli Hankook Mirae Technology şirketi dün Method-2 isimli robotunu tanıttı.

Hollywood'dan destek  

Uzunluğu 4 metre olan robotun kollarının her biri yaklaşık 140 kilogram ağırlığında. Robotun toplam ağırlığı ise 1.5 ton. Yapımına 2014 yılında başlanan ürün için bugüne kadar 200 milyon dolar harcandığını açıklayan şirket ayrıca Hollywood’un ünlü konsept tasarımcısı olan ve Transformers, Terminatör, Robocop gibi filmlerin tasarımlarını yapmış olan Vitaly Bulgarov ile beraber çalıştı.

Her ne kadar bu boyuttaki robotlar bilim kurgu filmlerinde aksiyon dolu sahnelerle hatırlanıyor olsa da Method-2 farklı bir alanda çalışacak gibi duruyor. Şirket başkanı Yang Jin-Ho’nun açıklamalarına göre göğüs kısmındaki boşlukta bulunan kişi tarafından kontrol edilebilen ve insan hamlelerinin neredeyse tamamını taklit edebilen Method-2, doğal afet bölgeleri gibi insanların çalışması için güvensiz olan alanlarda çalışacak. 

Şimdilik tek problemi aşırı güç tüketmesi nedeniyle bağlı olduğu güç ünitesinden fazla uzaklaşamama olan Method-2’nin geliştirilmesi için şirket 1 yıl daha çalışmalara devam edecek. Aşağıda yer alan videodan robota daha yakından bakabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15924 kez okundu.
25 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
robot teknolojileri, robot ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim