Anlık Bildirim

Güney Kore’de bir robot yanlışlıkla insan öldürdü

Gelecekte pek çok iş kolunda insanların yerini robotların alacağından bahsediliyor ancak en ufak bir hata bile robotların tereddütsüz insanları öldürebiliyor.   
Robot Tam Boyutta Gör
Sinema dünyasının efsanesi Matrix üçlemesini izleyenler, bir robot hizmetçinin sahibini öldürmesi ile başlayan hikâye döngüsünü hatırlayacaktır. Gerçek dünyada da robotların insanları öldürdüğüne şahit oluyoruz.

Güney Kore’de robot cinayeti

Yonhap haber ajansının verdiği bilgilere göre Güney Kore'deki Donggoseong Tarımsal İhracat Kompleksi’nde gerçekleşen olayda; kolileri kaldırıp taşıma kayışına koymakla görevli bir robot, koli sandığı bir adamı öldürdü.

Robot kolun denetim görevini yapan 40’lı yaşlarındaki bir adamı sebze kolisi olarak algıladığı ve havaya kaldırdıktan sonra taşıma kayışına bastırarak vücudunu ezdiği belirtiliyor. Görevli hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

Aslında robot kolun tesislere entegrasyonu öncesinde testlerinin yapılması planlandığı ancak sensörlerde oluşan sorunlar nedeniyle ertelendiği belirtiliyor. Görevli kişi de testlerden önce robot koluna sensörlerini kontrol ediyordu. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3185 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
robot, güney kore ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim