Anlık Bildirim

Blockchain alanında en çok patent başvurusunda bulunan şirket Alibaba

Fikri mülkiyet konusunda araştırmalar yapan medya kurulu IPR Daily tarafından hazırlanan rapora göre Çinli e-ticaret devi Alibaba, blockchain alanında en çok patent başvurusunda bulunan şirket.

Blockchain alanında en çok patent başvurusunda bulunan şirket Alibaba Tam Boyutta Gör

Günümüzde blockchain teknolojisi yaygın olarak kripto paralar ile ilişkilendiriliyor olsa da dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren teknoloji devleri bu teknolojiyi erken benimseyen şirketler arasında yer almak için yoğun mesai harcıyor. Halihazırda teknolojiyi aktif olarak test eden uluslararası taşımacılık şirketleri ve finans kuruluşları mevcut ancak bunun yanı sıra ürün ve hizmet üretiminde henüz blockchain'i test etmeye başlamayan şirketler de blockchain üzerinde araştırmalar yapıyor ve patent başvurularında bulunuyor.


Alibaba ilk sırada 

Fikri mülkiyet konusunda uzmanlaşan medya kuruluşu IPR Daily, dünya genelinde blockchain alanında patentlere ilişkin bir rapor hazırladı. Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü ve ülkelerin patent konusunda yetkili birimlerinden alınan verilerle hazırlanan rapora göre Çinli e-ticaret devi bugüne kadar blockchain alanında 90 farklı patent başvurusunda bulunarak bu alanda en çok patent başvurusunda bulunan şirket olmayı başardı


Alibaba'yı, ABD'de 25 yıldır en çok patent alan şirket olan IBM takip ediyor. Blockchain uygulamaları geliştirmek için oluşturulmuş açık kaynak kodlu iş birliği programı Hyperledger'ın en büyük destekçisi konumunda olan ve blockchain uygulamalarıyla dikkat çeken IBM bugüne kadar bu alanda 89 farklı ürün/hizmet için patent başvurusunda bulunmuş durumda.


Üçüncü sırada Mastercard'ın, dördüncü sırada ise Bank of America'nın bulunduğu listenin büyük bir kısmını finans kuruluşlarını oluşturuyor. Bununla birlikte Intel(25 patent), Sony(23 patent), Google(22 patent) ve Walmart(21 patent) gibi farklı kategorilerde hizmet sunan şirketler de listenin üst sıralarında yer almayı başarmış durumda.


Listedeki en dikkat çeken kurum ise beşinci sırada yer alan Çin Merkez Bankası. Bugüne kadar blockchain alanında 44 farklı patent başvurusunda bulunan Çin Merkez Bankası, blockchain'e olumlu bakan merkez bankalarına öncülük ediyor. Çin yönetimi her ne kadar kripto paraların ticaretine, üretimine ve kullanımına yönelik sıkı kurallar getiriyor olsa da görünen o ki blockchain teknolojisi Çin yönetimi için önem arz ediyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim