Anlık Bildirim

GoPro büyük umutlarla piyasaya sürdüğü Karma drone'u geri çağırıyor

Yılın en dikkat çeken ürünlerinden birisi olan GoPro’nun insansız hava aracı Karma, cihazda tespit edilen güç sorunu ve buna bağlı meydana gelen problemler nedeniyle firma tarafından geri çağrıldı.
GoPro büyük umutlarla piyasaya sürdüğü Karma drone'u geri çağırıyor
 
Geride bıraktığımız eylül ayında görücüye çıkarılan Karma ile drone pazarına adım atan dünyaca ünlü aksiyon kameraları üreticisi GoPro, cihazın güç ünitesinde tespit edilen bir sorun neticesinde derhal ürünlerini toplatma kararı aldı.
Yayınlanan açıklamaya göre Karma’nın uçuş sırasında aniden güç kesintileri yaşadığı ve irtifa kaybederek hızla yere düştüğü belirtiliyor. Konuyla ilgili detayları paylaşan GoPro CEO’su Nicholas Woodman, çok az sayıdaki cihazda karşılaşılan bu sorunun şu an için herhangi bir yaralanmaya neden olmadığının altını çiziyor.
Piyasaya çıktığı 23 Ekim tarihinden itibaren bu yana satılan 2.500 adet drone’u kapsayan geri çağırma neticesinde müşterilere 799 dolar olan bedelin iade edileceği ve işlemler için büyük kolaylıklar sağlanacağı ifade ediliyor. DJI’a rakip olarak çıkarılan Karma’nın geri çağrılması muhtemelen satışları negatif yönde etkileyecektir. Şimdilik sevkiyatları durdurulan drone’un tekrar ne zaman satışa çıkacağı ise şimdilik bilinmiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim