Anlık Bildirim

Google'ın eski CEO'su Eric Schmidt: Elon Musk yapay zeka konusunda tamamen yanılıyor

Uzun yıllar Google'da CEO olarak görev yapan ve şu sıralar Alphabet şirketinin yönetim kurulu üyesi olan Eric Schmidt, Elon Musk'ın yapay zekaya yönelik endişelerinin doğru olmadığını düşünüyor.

Google'ın eski CEO'su Eric Schmidt: Elon Musk yapay zeka konusunda tamamen yanılıyor Tam Boyutta Gör
 

Teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinin yapay zeka konusunda konuşurken iki farklı kutba ayrıldığını görüyoruz. Jack Ma ve Elon Musk gibi isimler yapay zekanın insanlığa ciddi zararlar verebileceğini ve buna hazırlıklı olmamız gerektiğini dile getirirken Jeff Bezos ve Mark Zuckerberg'in başı çektiği diğer grup ise yapay zekanın yer aldığı kıyamet senaryolarını anlamsız buluyor. Google'da uzun yıllar CEO'luk görevini yürüten ve bir süredir Google'ın çatı şirketi Alphabet'in yönetim kurulunda yer alan Eric Schmidt de yapay zeka konusunda karamsarlığa kapılmayanlardan.


Yapay zeka insanlık için iyi 

Dün Paris'te gerçekleşen VivaTech konferansında konuşan Eric Schmidt, Elon Musk'ın yapay zeka hakkındaki görüşlerinin sorulması üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Şu anda geliştirilmekte olan yeni teknolojilerin aslında insanlara fayda sağlayacağına inanan Schmidt, Elon Musk'ın yapay zeka konusunda ''tamamen yanıldığını'' dile getirdi. ''Bence Elon tamamen yanılıyor. Bu teknolojinin, bütün insanların daha akıllı hale gelmesini sağlayan faydasını anlamıyor. İşin aslı şu ki yapay zeka ve makine öğrenimi temelde insanlık için iyi.'' açıklamasını yapan Schmidt, ayrıca endişeler hakkında bir örnek de verdi:


''Telefon, kötü insanlar tarafından kötü amaçlar için kullanılıyor diye telefonu icat etmeyecek misiniz? Hayır, telefonu icat edecek ve telefonun kötüye kullanılmasını engellemek için bir yol bulmaya çalışacaksınız.'' diyen Schmidt, yapay zekanın kötüye kullanımını engellemek için en iyi yolun doğru bir denetim mekanizması geliştirmek olduğunu belirtiyor. 


Eric Schmidt, yapay zekanın insanların işlerini elinden alacağı yönündeki düşüncelere de katılmıyor. İnsanların daha az çocuk sahibi olmasıyla birlikte dünya nüfusunun yaşlandığının altını çizen Schmidt, aslında işçi sayısındaki azalmanın yapay zeka ile doldurulabileceğini düşünüyor. Öte yandan Schmidt'e göre yapay zeka insanları daha akıllı hale getireceği gibi, ölçeklendirme ve verimlilik konusunda da insanlara ciddi katkılar sunacak ve işlerin çok daha kolay bir şekilde halledilmesini sağlayacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim