Anlık Bildirim

Güney Kore, Apple, Google ve Amazon'dan vergi almak için çalışmalara başladı

Güney Kore hükümeti, Apple, Google ve Amazon gibi küresel şirketlerden vergi almak için harekete geçti. Ülkedeki mevcut yasalar yeniden düzenlenerek dev şirketler vergiye bağlanacak.
Ülkelerin, Apple, Google ve Amazon gibi küresel şirketler için kurumlar vergisi kanunlarını değiştirmesi sonrasında, dev şirketlerin vergi ödemekten kaçması gittikçe zor bir hale geliyor. Bunun son örneği ise Güney Kore'de yaşanıyor. Hükümet bu küresel şirketlerden vergi alabilmek için mevcut yasaları değiştirme kararı aldı.

Vergi kanunları yeniden düzenlenecek

Kore Times gazetesinin haberine göre Güney Kore hükümeti, aldığı çok sayıda şikayet sonrasında yabancı şirketlerden vergi toplamanın yollarını arıyor. Ekonomi ve Maliye Bakanlığı, küresel teknoloji şirketlerine odaklanan yeni vergi politikaları hakkında kararlar almak için, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı ile görüşmelere başladı.
Mevcut yasalarda hükümet, Güney Kore'de sabit bir iş yeri olmayan dolayısı ile de ülkedeki satış ve kârlarını açıklamak zorunda olmayan küresel şirketlerden vergi alamıyor. Kore Demokratik Partisi yöneticilerinden Ahn Jeon-sang konuyla ilgili verdiği demeçte: "Mevcut yasalara göre global şirketlerin ülkemizde ofislerinin olmaması, onların vergi kaçırmalarında önemli bir rol oynuyor. Dijital ekonominin önemi göz önünde bulundurularak, sabit iş yeri kavramı genişletilmeli ve böylece Güney Kore hükümeti bu şirketlerden vergi alabilmeli." ifadelerini kullandı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim