Anlık Bildirim

2017'de küresel internet hızları %30 arttı! Peki Türkiye kaçıncı sırada?

İnternet hız testi şirketi Ookla'nın yeni verilerine göre ortalama internet indirme hızları geçtiğimiz yıla kıyasla %30'dan fazla bir artış gösterdi. Türkiye olarak kaçıncı sıradayız?
İnternet bağlantı hızını test eden Speedtest'in geliştiricisi Ookla'nın yayınladığı yeni verilere göre küresel internet indirme hızları 2017'de bir yıl öncesine kıyasla hem genişbant hem de mobil platformda %30'dan fazla arttı. Şu an ortalama internet hızı genişbant için saniyede 40 Mbps, mobil için ise 20 Mbps seviyesine ulaşmış durumda.
Bu büyüme Norveç, Avustralya ve genişbant internet hızının bu yıl %77 oranında arttırıldığı Hindistan da dahil olmak pek çok ülkedeki ağ alt yapılarının geliştirilmesiyle sağlandı. Şu an dünyadaki en hızlı internet hızına sahip ülkeler şu şekilde sıralanıyor:

Türkiye kaçıncı sıralarda?

Listede gözümüz hemen Türkiye'yi arıyor. Yayınlanan verilere baktığımızda ülkemizin ortalama 31.20 Mbps mobil indirme hızı ile 32. sırada yer aldığını görüyoruz. Genişbant indirme hızı listesinde ise 16.30 Mbps gibi bir ortalama indirme hızıyla 84. sırayı alabilmişiz.
Sıralamalar ve ortalamaların Kasım 2017 verilerine dayandığını ve Kasım 2016 verileriyle karşılaştırıldığını belirtelim. Tüm ülkelerin hızlarını ve sıralamalarını buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6889 kez okundu.
48 kişi, toplam 50 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
test, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim