Anlık Bildirim

İnternet üzerinden yapılan korsan maç yayınları Cisco ile son bulacak

Ülkemizde de hayli yaygın olan, futbol karşılaşmaları gibi ücretli yayınların Facebook ve Periscope üzerinden kaçak olarak yayınlanması Cisco’nun yeni teknolojisiyle tarihe karışacak.
Televizyon kanallarının milyonlarca dolar ödeyerek sahip oldukları yayın hakları, internet üzerinden yapılan kaçak yayınlar yüzünden ciddi anlamda zarara uğruyor. Özellikle Facebook, Periscope ve Twitch gibi platformlar üzerinden korsan şekilde yayınlanan spor müsabakaları sektörün en önemli sorunlarının başında geliyor.
Friend MTS (FMTS) içerik koruma şirketiyle ortak çalışma yürüten ağ yönetim şirketi Cisco,geliştirdiği yeni nesil teknoloji ile kaçak yayınların çok daha kolay şekilde tespit edilerek anında engellenmesini sağlıyor.

Görülemeyen dijital kod korsan yayıncıları ele veriyor 

"Korsan Yayını Önleme" (SPP) olarak nitelendirilen sistem sayesinde her aboneye bir yayın kimliği veriliyor ve izleyenler tarafından gözle görülemeyecek, seyir zevkini bozmayacak şekilde ekrana yansıtılıyor. Cisco’nun yazılımı tüm yayınları tarıyor ve internetten kaçak olarak gerçekleştirilen yayınların hangi kaynaktan çıktığını tespit ederek anında ilgili kişinin bağlansını kesiyor. Üstelik kaçak yayın yapan kişiler sistem tarafından engelleniyor ve kara listeye alınıyorlar.
Günümüzde Süper Lig maçlarında korsan yayınların tespit edilebilmesi için abone numarası ekranın belirli bölgelerinde görünüyor ancak kodlar dijital olarak kapatılarak tespit edilmesi tamamen önlenebiliyor. Şu an için testlerin devam ettiği yeni nesil teknolojinin yıl sonunda ya da 2017 yılının ilk çeyreğinde hayata geçirilmesi planlanıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14777 kez okundu.
32 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, twitch ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim