Anlık Bildirim

Avrupa Merkez Bankası, Euro'nun dijital bir versiyonunu oluşturacak

Artan kripto para kullanımı ve özel şirketlerin kendi para birimlerini çıkarma istekleri Avrupa Merkez Bankasını harekete geçirmiş durumda ve Euro'nun dijital bir versiyonu üretilmek isteniyor.

Dijital Euro geliyor

Facebook’un 2019 yılında kendi para birimini oluşturma planlarını açıklamasının ardından Avrupa Merkez Bankası bunu bir tehdit olarak görmüş ve dijital Euro çalışmalarına başlamıştı. Avrupa Merkez Bankası, artan kripto para sektörü ve dijitalleşmeye karşılık olarak Euro’nun dijital bir versiyonunu oluşturacak projeye onay vermek üzere.

Proje hayata geçtiğinde tüm Avrupa Birliği ülkelerinin kullandığı banknot ve madeni paralar, dijital Euro ile bir birleşim sağlayıp kullanıcılara yeni bir dijital cüzdan sağlayacak. Blockchain kullanıp kullanılmayacağı belli olmayan dijital Euro’nun tasarımı için Avrupa Merkez Bankası kendisine 2 yıl süre tanımladığını belirtti.

Özel firmalara göre daha güvenli

Avrupa merkez bankası, Visa ve Mastercard gibi özel şirketlerin dış kaynaklı olmasından dolayı veri güvenliği konusunda endişeli olduklarını aktarırken, dijital Euro’nun tamamen Avrupa Merkez Bankası’na bağlı olacağını ve özel sektör firmalarından daha güvenli hale geleceği için farklılık oluşturacağını söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim