Anlık Bildirim

Dişi ahtapotlar, kendilerini rahatsız eden erkek ahtapotlara bir şeyler fırlatıyor

Avusturalya, Kanada ve ABD’li bir araştırma ekibi, bioRxiv’de yayınlanan bir araştırmalarında dişi ahtapotların kendilerini taciz eden erkek ahtapotlara bir şeyler fırlattığını keşfetti.

Avusturalya, Kanada ve ABD’li bilim insanlarından oluşan bir araştırma ekibi ahtapotlarla ilgili oldukça ilginç bir keşif yaptı. Araştırmaya göre dişi ahtapotlar, kendileriyle çiftleşmeye çalışan erkekleri kendilerinden uzaklaştırmak için silt (su altı kumu), deniz kabuğu ve taş gibi nesneler fırlatıyor.

Dişi ahtapotlar, kendilerini rahatsız eden erkeklere saldırıyor Tam Boyutta Gör

Araştırma ekibi ilk olarak bu olayı 2015 yılında gözlemlemişti. O zaman yapılan incelemelerde ahtapotların birbirlerine obje fırlattığı görülmüş ancak bunun kasten mi yoksa kazara mı olduğu anlaşılamamıştı.

Bunu anlamak için ekip Avusturalya kıyısında bulunan Jervis Bay’e gitti. Buraya gidilmesinin sebebi de davranışı gösteren Sydney ahtapotlarının nüfusunun bu bölgede oldukça fazla olmasıydı.

Dişiler, erkek ahtapotlara silt fırlatıyor

Yapılan gözlemler sonucunda da dişi ahtapotların kendilerini “taciz” eden erkek ahtapotlardan korunmak için silt, deniz kabuğu ve taş fırlattıkları görüldü.

Dişi ahtapotlar, kendilerini rahatsız eden erkeklere saldırıyor Tam Boyutta Gör

Kaydedilen görüntülerde bir dişi ahtapotun kendisiyle çiftleşmeye çalışan bir erkek ahtapota 10 kez silt fırlattığı görüldü. Araştırmacılar da buna benzer birçok farklı görüntünün kaydedildiğini söyleyerek görüntülerin, bu eylemin kasten yapıldığını anlamalarını sağladığını belirtti.

Uzmanlar bu davranışın, hayvanlar (özellikle kendi türlerine karşı) için oldukça nadir bir durum olduğunu da çalışmaya ekledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13279 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
avusturalya, ahtapot ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim