Anlık Bildirim

Drone ile kargo taşımacılığı için uçuş koridoru belirlendi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), kargo dronelarının hangi güzergahta seyredeceğini belirledi. İstanbul, Eskişehir ve Ankara arasında dronelara özel uçuş koridoru hazırlandı.

Drone ile kargo taşımacılığı için uçuş koridoru belirlendi Tam Boyutta Gör

Türkiye’de drone ile kargo taşımacılığı için büyük adım atılmak üzere. Drone taşımacılığı için ön çalışmalar başlatıldı ve uçuş koridoru belirlendi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, şehirler arası taşımacılık için hava koridoru güzergahı belirledi. İstanbul, Eskişehir ve Ankara arasında uçuş koridoru belirlendi. Kargo droneları kendilerine özel güzergahta alçak irtifada seyredecek.

Drone ile kargo taşımacılığı için kesin kurallar belirlenecek. Droneların hangi güzergahta gideceği, hangi irtifada uçacağı, iniş kalkış noktaları gibi birçok detay kurallara tabi olacak.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, droneların kargo taşımacılığı ve diğer alanlarda kullanımının artması amacıyla yasal altyapıyı ve kuralları hazırlayacak. Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek, “Bu modelleme de bunların takip sistemiyle olan modelleme belki de dünyada ilk olacak. Bizim burada hedeflediğimiz özellikle belli faaliyetlerde kargo taşımacılığı olsun, diğer alanlarda olsun bunun önünü açacak, bunun operasyonu sağlıklı yürütecek mekanizmaları kurmak" dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim