Anlık Bildirim

Dünya’nın karşılaşacağı son, uzayın başka bir yerinde gözlemlendi

Dünya’nın birkaç milyar yıl sonra karşılaşacağı senaryo uzayın başka bir köşesinde tespit edildi. Bilim insanları ilk kez bir yıldızın başka bir gezegeni yuttuğunu gözlemledi.
Dünya’nın sonu uzayın başka bir yerinde gözlemlendi Tam Boyutta Gör
Hakemli bilim dergisi Nature'da yayınlanan yeni bir çalışmada, bir gezegeni yutan yaşlı bir yıldız ilk defa gözlemlendi. NASA ve bilim camiasının belirttiğine göre Dünya, uzak gelecekte benzer bir sonla karşı karşıya kalacak. Yapılan keşif sayesinde bilim insanları Dünya’nın geleceği hakkında daha detaylı bilgilere sahip oldu.

Dünya da benzer sonu paylaşacak

Araştırmaya göre yıldız, ömrünün sonuna yaklaşırken kendi gezegenini tamamen yuttu ve yok etti. Bu aslında olması beklenen bir şey zira yıldızların çekirdeklerinde yaktıkları yakıt, sınırsız değil ve azalıyor. Daha ağır elementleri yakmak zorunda kalan yıldız daha fazla ısınıyor ve zamanla daha büyük bir hale geliyor. Büyüyen yıldız önüne çıkan diğer nesneleri de yıkıcı gücüyle yok ederek evrimine devam ediyor. Yapılan gözlemlerde yıldız, gezegeni yutarken geçici olarak boyutunun ve parlaklığının yükseldiği tespit edildi.

Dünya’nın sonu uzayın başka bir yerinde gözlemlendi Tam Boyutta Gör
Araştırmacılar, yıldızın normal parlaklık seviyesine dönmeden önce birkaç yüz kat daha parlak hale geldiğini bildirdi. Araştırmacılar gezegenin yok oluşunu gözlemlemek için Güney Kaliforniya'daki Palomar Gözlemevi'nde bulunan Caltech liderliğindeki Zwicky Transient Facility (ZTF) ve NEOWISE gözlemevini kullandılar

Daha önce de belirtiğimiz gibi, bu kozmik olay Dünya'nın da kaderi olacak. NASA’nın bloğunda yaklaşık 5 milyar yıl içinde Güneş'in kırmızı bir deve dönüşmesinin, boyutunun önemli ölçüde büyümesinin ve büyüdükçe Merkür, Venüs ve muhtemelen Dünya gibi gezegenleri yutmasının beklendiği yazıyor. Gökbilimciler orta büyüklükteki yıldızların çoğunun kırmızı dev haline geldiğine ve her yıl ömrünün sonuna yaklaşan yıldızlar tarafından tüketilen gezegenler olduğuna inanıyor. Araştırmacılar yıldızın bir gezegeni tüketmesi olayına ZTF SLRN-2020 adını verdiler ve bu nadir fenomeni gözlemleyerek elde edilen veriler sayesinde benzer olaylar tespit edilecek veya bir şablon oluşturulacak.

Kaynakça https://www.tweaktown.com/news/91372/scientists-see-earths-future-by-witnessing-star-violently-eat-planet/index.html https://www.jpl.nasa.gov/news/caught-in-the-act-astronomers-detect-a-star-devouring-a-planet Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4419 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
gezegen, dünya ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim