Anlık Bildirim

Dünyanın en büyük et üreticisine siber saldırı düzenlendi

Dünyanın en büyük et işleme şirketi olan JBS, sofistike bir siber saldırının hedefi oldu. Saldırının kaynağı net olarak bilinmemekle beraber, Rusya bağlantılı olduğu düşünülmekte.

Dünyanın en büyük et üreticisine siber saldırı düzenlendi Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz pazar günü JBS'deki bilgisayar ağları siber saldırıya uğradı. Saldırı Avustralya, Kanada ve ABD'deki bazı operasyonların geçici olarak durmasına ve binlerce işçinin etkilenmesine sebep oldu. 

Beyaz Saray, şirketin fidye yazılımı saldırısının muhtemelen Rusya merkezli bir suç grubundan kaynaklandığına inandığını söyledi. Bir fidye yazılımı saldırısında, bilgisayar korsanları bir bilgisayar ağına girer ve fidye ödemedikçe dosyaları kesintiye uğratmak veya silmekle tehdit eder. Daha önce böyle bir saldırı karşısında Colonial Pipeline patronu 4.4 milyon dolarlık fidye ödediğini doğrulamıştı. 

Saray sözcüsü Karine Jean-Pierre dün yaptığı açıklamada, Rusya merkezli olduğu tahmin edilen saldırı için Rus hükümetiyle temasa geçildiğini aktardı. Ayrıca açıklamaya göre FBI saldırıyı araştırmaya çoktan başlamış. 

Çok uluslu bir yapıya sahip olan JBS şirketi McDonalds  dahil birçok fast food gıda zincirine et sağlamaktadır. Bu anlamda önümüzdeki günlerde saldırıdan ötürü et sağlama sorunu yaşanacağı öngörülüyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim