Anlık Bildirim

El Salvador, Bitcoin kârı ile hayvan hastanesi kuruyor

Geçtiğimiz ay Bitcoin’i (BTC) resmi para ilan ederek tarihe geçen El Salvador yapılan yeni bir açıklamada lider kripto para biriminden kazanılan kârla hayvan hastanesi kuracağını açıkladı.

El Salvador geçtiğimiz ay Bitcoin’i (BTC) resmi para birimi ilan etmiş, bunu yapan ilk ülke olarak tarihe geçmişti. Bu karar ülkede bulunan birçok vatandaş tarafından tepkiyle karşılaşsa da başkan Nayip Bukele kararının arkasında durmaya devam etmişti.

Ülke içindeki tartışmalar devam ederken Başkan Bukele cumartesi günü Bitcoin kârları ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Bukele Twitter üzerinden yaptığı açıklamada,  Bitcoin’den edilen %20’den fazla kârın bir kısmının yeni bir hayvan hastanesini finanse etmek için kullanılacağını belirtti.

Gönderisinde planları ile ilgili bir video da paylaşan Bukele, hastanenin isminin, ülkenin Bitcoin kullanımı için sunduğu “Chivo” dijital cüzdanından esinlenerek oluşturulan “Chivo Pets” olacağını ifade etti.

Eleştiriler devam ediyor

El Salvador’un Bitcoin kararından sonra ülke ve dünya çapından eleştiriler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Uluslararası Para Fonu (IMF) başkanı Kristalina Georgieva ülkenin kararını eleştirmişti. Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin de yakın bir zamanda yaptığı açıklamalarda Bukele’nin kararını “umursamaz” bir hareket olarak nitelendirmiş, ülkedeki masum insanların zarar göreceğini ifade etmişti.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim