Anlık Bildirim

El Salvador, KOBİ’lere kripto para tabanlı kredi sunacak

Bitcoin'i resmi para birimi ilan eden El Salvador, küçük şirketleri desteklemek için kripto para tabanlı kredi vereceğini duyurdu.                               

El Salvador, KOBİ’lere kripto para tabanlı kredi sunacak Tam Boyutta Gör

Bitcoin’i resmi para birimi ilan eden El Salvador, kripto paralarla ilgili hamlelerine devam ediyor. Bu kez de kredi tabanlı kredilerle gündeme gelen ülke, ilerleyen zamanda KOBİ’ler için bir destek paketi çıkaracak.

El Salvador, KOBİ’ler için Kripto Kredisi Sunacak

Orta ölçekli şirketlere kripto bazlı kredilerde 10 milyon dolarlık teklif sunulması planlanıyor. Şimdilik bunun için net bir tarih olmasa da 2022’nin ilk çeyreği içinde olacağı söyleniyor. 

Faiz oranı ne kadar olacak?

El Salvador’da KOBİ’lere kripto tabanlı kredi verecek şirketin adı Acumen. Acumen ve El Salvador hükümeti arasındaki anlaşmanın detayları belli olmasa da Acumen‘in proje yöneticisi Andrea Gómez verdiği bir önemli açıklamalar yaptı. Acumen‘in kredilerinin yıllık yüzde 6 ila yüzde 7 faiz oranına sahip olacağını söyleyen Gomez, belki yüzde 10’a kadar ulaşabileceğini de söyledi.

Bu arada ülkedeki şirketlerin yüzde 86’lık büyük bir kısmı kayıt dışı faaliyet gösteriyor ve bankacılık erişimleri yok. Bu şirketlerin yüzde 98’lik kısmı ise yıllık ortalama yüzde 2.300 faiz sunan kayıt dışı kredi verenlerden kredi alıyor. Bu yüzden Acumen’in teklifi oldukça faydalı olacak diyebiliriz. 

Bu arada Acumen ve hükümetin görüşmesi Ekim 2021’e dayanıyor. 

Sistem şöyle işleyecek:

Acumen, kripto parayı stablecoin’lere dönüştürecek ve devlete ait banka Banco Hipotecario aracılığıyla Salvadorlu KOBİ’lere ve girişimcilere ABD doları göndermeyi planlayan Conamype’ye ABD doları gönderecek. El Salvadorlular da ödemeyi ABD doları olarak yapacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim