Anlık Bildirim

Bitcoin artık El Salvador’un resmi parası

El Salvador kabul edilen kanunla resmen Bitcoin’i tanıdı ve Merkez Bankası da resmi olarak destek vermeyi kabul etti. Devlet Başkanı da Twitter profilini değiştirdi.

El Salvador Merkez Mankası da Bitcoin’e destek veriyor

Bitcoin’in bu yıl gerek kurumsal çapta gerekse de hükümetler çapında benimsendiğine şahit oluyoruz. Tarihte ilk defa bir devlet Bitcoin’i resmi para olarak kabul etti ve Merkez Bankası da destek verdi. 

El Salvador tarihe geçti

El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele hafta sonu bunun müjdesini vermiş ve ilgili kanun tasarısını kongreye yollamıştı. Tasarı kongrede de kabul edildi ve Bitcoin ilk kez bir ülkenin resmi parası oldu. Nayib Bukele de son dönemin popüler gözlerinden ışık saçan kişi konseptini profil fotoğrafına uyguladı. 

Vatandaşların büyük çoğunluğunun nakit para kullandığı El Salvador’da Bitcoin ile büyük bir dijital dönüşüm başlatılması hedefleniyor. Dijital altyapıyı Strike blok zinciri uygulaması üstleniyor. 

Yine bir ilk olarak Merkez Bankası da işletmelerin Bitcoin varlıklarını anında dolara çevirecek bir güven fonu oluşturdu ve 150 milyon dolar bütçe ayırdı. Böylece Bitcoin varlıklarının dışarıya kaçması da engellenmiş oldu. 

Bitcoin açısından olumlu bir gelişme olsa da bazı uzmanlar kirli paranın sık işlem gördüğü ülkelerde bu tarz hareketlerin zararlı olabileceğini düşünüyor. Hali hazırda Paraguay, Kolombiya ve Brezilya da kripto para kullanımı için çalışmalara başladı. 


 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim