Anlık Bildirim

Elektrik faturaları ne kadar ucuzlayacak? İndirim oranları ortaya çıktı

Hem konutlarda hem de ticari alanda kullanılan elektrik fiyatlarında yapılacak indirim oranları ortaya çıktı. İşte faturaların "ateşini düşürecek" yeni tarife detaylarıyla ilgili son bilgiler.

Elektrik faturaları ne kadar düşecek? İndirim oranları belli oldu Tam Boyutta Gör

Milyonların merakla beklediği yeni indirimli elektrik tarife fiyatları ile ilgili detaylar netleşmeye başladı. Elektrik faturalarındaki zamlardan şikayetçi olan vatandaşın rahat bir nefes alması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Elektrik faturası indirimleri ne zaman yapılacak?

Esnafa uygulanacak kademeli tarifede günlük 15 kilovat saat ve aylık 450 kilovat saat planlaması öngörülürken, meskende de ilk kademede yüzde 18`e varan indirim bekleniyor. Elektrik faturalarındaki indirim detaylarının EPDK’nın bu hafta yapacağı toplantıda netleşmesi bekleniyor. Sonrasında ise elektrik faturalarında yapılacak düzenleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın onayı ile yürürlüğe girecek.

Özellikle konutta düşük kademede yer alan elektrik birim fiyatında bir indirim planlanıyor. Konutlarda 210 kilovat saat altında tüketilen elektrik kademesinde 1 kilovat saat elektrik bedeli 1.37 TL iken, 210 kilovat saat üzerinde tüketilen elektrik tarifesinde 1 kilovat saat faturalara 2.06 TL olarak yansıyor.

elektrik faturası indirim Tam Boyutta Gör

Elektrik faturalarında konutlar için yüzde 10-18, esnafa yüzde 25 indirim

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile birlikten yürütülen çalışmada konutlarda alt kademe olan 1.37 TL elektrik bedelinde yüzde 10-18 arasında indirim öngörülüyor. Eğer yüzde 18 indirim uygulanırsa düşük tarifedeki elektrik fiyatı 1.37 TL'den 1.12 TL'ye düşmüş olacak.

Esnafa yönelik uygulamada kademeli tarife getirilmesi planlanıyor. Esnafın kullandığı elektriğin fiyatı 2.74 TL. Aylık 450 kilovat saattin altında daha düşük bedel üstünde ise daha yüksek bedel ödenecek. Şu anki kilovat başına ödenen 2.74 TL bedel, 2.06 TL'ye düşecek. Bu da yüzde 25 indirime denk geliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Editörün Seçimi Yorum
😏 donanimhaber.com/...
Yorumu gör »
AğlayacaksanOynamayalım
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12276 kez okundu.
62 kişi, toplam 65 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrik, zam ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim