Anlık Bildirim

ABD’li polisler Tesla’ya dava açtı

ABD’nin Texas eyaletinde bulunan beş polis pazartesi günü bir Tesla otomobilinin yarı otonom modundan kaynaklanan bir kaza sebebiyle Elon Musk’ın şirketine dava açtı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Texas eyaletinde bulunan beş polis, elektrikli araç şirketi Tesla’ya dava açtıklarını duyurdu. Davaya sebep olarak da bir otomobilin yarı otonom sürüş modundayken yaptığı bir kaza gösterildi.

Şubat ayında yaşanan kaza Tam Boyutta Gör

Şubat ayında yaşanan olayda, bir Model X saatte 70 mil (112 km) hızla giderken yolun kenarında bulunan polis aracına çarptı. O sırada dışarda bulunan polisler de çarpışmanın etkisiyle savrulan araç sebebiyle yaralandı. Şimdi de Insider’a göre bu beş polis, Elon Musk’ın şirketi Tesla’yı otonom sürüşün güvenliği ile ilgili yanlış reklam yapmakla suçluyor.

Polisleri temsil eden avukat Tony Buzbee de yerel basına yaptığı açıklamalarda, “Elon Musk ve Tesla, otomobillerinin otonom sürüşünün normal sürücüden daha güvenli olduğunu gururla lanse ettiğini görmüşsünüzdür. Ama gördüklerimiz bu bilgilerin yanıltıcı olduğunu gösteriyor.”

Tesla otonom sürüş modu Tam Boyutta Gör

"1 ila 20 milyon dolar arasında para istenecek"

Insider’ın raporuna göre davacı polisler dev şirketten 1 ila 20 milyon dolar arasında bir ücret talep edecek. Ayrıca, şirketin otomobillerinin acil durum araçları ile kaza yapmasına yol açan her türlü kusurunun derhal düzeltilmesi istenecek.

Dava, şirketin destekli sürüş teknolojisi üzerindeki incelemeler devam ederken geldi. Geçtiğimiz ay Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, Tesla otomobillerinin acil durum araçlarına çarpma eğilimi olduğunu belirterek soruşturma başlatmıştı. Buna sebep olarak da 2018’den bu yana yaşanan 12 kazayı göstermişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim