Anlık Bildirim

Kamyonlarda da elektrik çağı başlıyor: İşte yeni Mercedes eActros

Alman otomotiv devi ilk olarak 2018 yılında karşımıza çıkardığı eActros'u seri üretime uygun hale getirdi ve en yeni haliyle dünya prömiyerini gerçekleştirdi. İşte yeni eActros'un özellikleri:

mercedes eactros dış tasarım Tam Boyutta Gör

Otomotivdeki elektrik dönüşümü sadece binek araçları değil lojistik sektörünün bel kemiği olan kamyonları da etkisi altına almış durumda. Bu konuda öncü firmalardan biri olan Mercedes-Benz de yeni eActros modeliyle karşımızda.

Yeni eActros 400 km'ye kadar menzil sunuyor

Mercedes-Benz eActros'ta arka aks üzerine konumlandırılmış iki adet sıvı soğutmalı elektrik motoru bulunuyor. 443 beygir devamlı güç, 536 beygir maksimum güç üreten motorlar kamyonun hızlanmasını iyileştirmek için iki ileri şanzımanla kombine edilmiş.

Elektrikli kamyon üç veya dört batarya paketiyle tercih edilebiliyor. Söz konusu bataryaların her biri 105 kWsa kapasiteye sahip. Yani eActros'un batarya kapasitesi en üst versiyonda 420 kWsa'e kadar ulaşıyor. Bu da kamyonun tam dolu bataryayla 400 kilometre sürüş menziline sahip olmasını sağlıyor.

mercedes eactros iç tasarım Tam Boyutta Gör

160 kW'a kadar hızlı şarj desteğine sahip olan Mercedes-Benz eActros, 400A DC şarj istasyonunda 1 saat içinde yüzde 20'den yüzde 80 doluma ulaşabiliyor. Binek otomobillerde olduğu gibi eActros'ta da rejeneratif fren sistemi mevcut. Bu sayede frenlemeden elde edilen enerji bataryalarda depolanabiliyor.

Yeni eActros, 2039 yılı itibariyle Avrupa'daki tüm kamyon filosunu elektrikliye çevirmeyi hedefleyen Mercedes'in yeni adımı olarak karşımıza çıkıyor. Kamyonun seri üretimi bu yılın sonunda Wörth am Rhein fabrikasında başlayacak. eActros'un fiyatıysa henüz belli değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15082 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, elektrikli ve
4 etiket daha kamyon eactros ağır vasıta
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim