Anlık Bildirim

Kanada, 2035'ten itibaren içten yanmalı model satışını yasaklayacak

Federal hükümet, çevreyi korumak adına 2035 yılından itibaren sadece elektrikli binek ve hafif ticari araç satışlarına izin verecek. Üreticiler bu tarihten itibaren içten yanmalı model satamayacak.

Kanada'da 2035'ten itibaren sadece elektrikli araç satılabilecek Tam Boyutta Gör

Otomotiv dünyasında elektrik dönüşümü tam gaz devam ederken, hükümetler de bu dönüşümü desteklemek için elinden geleni yapıyor.

Elektrikli araçlara yönelik teşvikler dışında son birkaç yıldır karar alıcıların içten yanmalı motorlu araçların satışını yasaklamayı planladığını görüyoruz. Norveç bu konuda başı çekmiş ve 2025 itibariyle içten yanmalı model satışını yasaklayacağını açıklamıştı. Bu oldukça yakın bir tarih fakat halihazırda ülkedeki sıfır araç satışlarının çoğunluğu elektrikli modellerden oluştuğu için ulaşılması imkansız değil.

Öte yandan diğer ülkelerin çoğunda elektrikli araçların toplam satışlardaki payı bu noktaya gelebilmiş değil fakat bu durum onları daha ileri bir tarihte de olsa aynı hedefi koymaktan alıkoymuyor. Örneğin İngiltere 2030 yılında, Fransa ise 2040 yılında içten yanmalı model satışının yasaklanacağını duyurmuştu.

Daha önce Kanada'nın Quebec eyaleti de 2035 itibariyle sadece elektrikli araç satışına izin verileceğini açıklamıştı fakat bu ülke genelinde bir yasak değildi. Şimdi ise Kanada Federal Hükümeti, çevreyi korumak adına bu kararın tüm ülke genelinde uygulanacağını, binek otomobil ve hafif ticari araç satışlarının sadece elektrikli olacağını duyurdu.

Yetkililerin bı noktada elektrikliye geçişi hızlandırmak için yeni teşvikler sunup sunmayacağı belli değil. Öte yandan şu anda ülkede fiyatı 55 bin doların altında olan elektrikli araçlar için 5 bin dolar teşvik uygulanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9394 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kanada, elektrikli araçlar ve
3 etiket daha yasak benzin dizel
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim