Anlık Bildirim

Elektrikli Mercedes EQS'in Türkiye fiyatı belli oldu

Mercedes-EQ'nun ilk elektrikli lüks sedan modeli olarak karşımıza çıkan 2021 Mercedes EQS'in Türkiye fiyatı açıklandı. Elektrikli model EQS 580 4Matic versiyonuyla sipariş edilebilecek.

Elektrikli Mercedes EQS'in Türkiye fiyatı belli oldu Tam Boyutta Gör

Alman otomotiv devi Mercedes de bu yıl ilk kez dijital olarak düzenlenen Autoshow 2021'de yepyeni modelleriyle yerini aldı. Fuar kapsamında Mercedes'in ilk elektrikli lüks sedan modeli EQS'in Türkiye fiyatı da açıklandı.

Mercedes EQS özellikleriyle neler sunuyor?

2021 Mercedes EQS, Türkiye'de EQS 580 4Matic versiyonu ve Heritage Edition paketiyle sipariş edilebilecek. EQS'in fiyatı ise 2.758.000 TL olarak açıklandı. Otomobilin vergisiz fiyatı 1.5 milyon TL civarında fakat motor gücü yüksek olduğu için yüzde 60 oranında vergi uygulanıyor.

EQS 580 4Matic'teki elektrik motorları toplamda 523 beygir güç ve 855 Nm tork üretiyor. Bu sayede otomobil 0-100 km/s hızlanmasını 4,3 saniyede tamamlarken maksimum 210 km/s sürat yapabiliyor. 107,8 kWsa kullanılabilir kapasiteli bataryaya sahip EQS 580'in azami sürüş menzili WLTP'ye göre 627 kilometre olarak açıklandı.EQS'in 0,20 Cd hava sürtünme katsayısı ile aerodinami konusunda oldukça iddialı olduğunu da belirtelim.

Elektrikli Mercedes EQS'in Türkiye fiyatı belli oldu Tam Boyutta Gör

EQS'in 22 kW üç fazlı AC şarj cihazıyla geleceğini ve 200 kW'a kadar DC hızlı şarj desteği sunacağını öğreniyoruz. Markanın açıklamasına göre hızlı şarj ile 15 dakikada menzile 300 km eklemek mümkün. Heritage Edition paketindeyse konsolun tamamını kaplayan MBUX Hypersceen'den arka aks yönlendirme sistemine kadar pek çok özellik mevcut. 

Dilerseniz buradaki haberimizden Mercedes EQS ile ilgili daha fazla bilgi alabilir, ya da buradan Autoshow 2021 fuarına giriş yaparak Mercedes standını ziyaret edebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18902 kez okundu.
17 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, elektrikli araçlar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim