Anlık Bildirim

TEKNOFEST'in otonom araç yarışması başladı

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen yarışların Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması etabı başladı. Şehir içinde göreve hazır otonom araçlar birbiri ile mücadele edecek.

TEKNOFEST Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması ba

TEKNOFEST 2021 kapsamında düzenlenen otonom araçların yarıştığı Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması başladı. Araçlar, yapay zeka kullanarak parkuru tamamlama mücadelesi verecek. Yarışma özgün araç ve hazır araç olarak iki farklı kategoride, lise ve lise üstü olarak iki farklı tipte düzenleniyor. Şu an hazırlık çalışmalarının sürdüğü yarışmanın kazanaları 17 Eylül'de belli olacak.

Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması için şehir içi ortamı hazırlandı. Yarışmacı araçların bu ortamda çeşitli görevleri tamamlaması gerekiyor. Yolun tasarımı ve trafik işaretleri Karayol Genel Müdürlüğü standartlarına göre tasarlandı.

TEKNOFEST Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması ba

Bilişim Vadisi’nde düzenlenen yarışmaya özgün araç kategorisinde 24, hazır araç kategorisinde 7 takım katıldı. Özgün araç kategorisinin birincisine 75 bin TL, ikincisine 50 bin TL, üçüncüsüne 35 bin TL ödül verilecek. Hazır araç kategorisinin birincisi ise 40 bin TL, ikincisi 30 bin TL ve üçüncüsü 20 bin TL’lik ödülün sahibi olacak. 17 Eylül’e kadar sürecek yarışta dereceye giren takımlar, 21-26 Eylül tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek TEKNOFEST 2021 etkinliğinde ödüllerini alacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim