- MG Marvel R Electric özellikleriyle neler sunuyor?
- 400 kilometreye kadar menzil
- Araçtan-cihaza şarj sistemi
- Gelişmiş teknolojiler
- Yorumlar
Doğan Trend Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği otomobil markası MG, elektrikli SUV modeli ZS EV'nin ardından Marvel R Electric'i de Türkiye'ye getirmeye hazırlanıyor. Yapılan açıklamaya göre Doğan Trend Otomotiv, Marvel R Electric’i 2022 yılında Türkiye’de satışa sunacak.
MG Marvel R Electric özellikleriyle neler sunuyor?
%100 elektrikli bir SUV olan MG Marvel R Electric, 4.674 mm uzunluğu ve 2.804 mm dingil mesafesiyle geniş bir iç mekan sunuyor. Spor otomobillerde kullanılan malzemelerden üretilen yapısı ve alüminyum süspansiyonlarıyla dayanıklılık ve hafiflik sunan araç, azami 750 kg römork çekme kapasitesiyle römork, karavan veya özel bir bisiklet taşıyıcı üzerinde iki e-bisikleti çekebiliyor.
MG Marvel R Electric, 357 litre bagaj hacmi sunuyor ve bu değer arka koltukların katlanmasıyla 1.396 litreye kadar arttırılabiliyor. Marvel R Electric’in arkadan itişli versiyonunda, ön kaputun altında ek 150 litrelik bir bagaj daha yer alıyor.
400 kilometreye kadar menzil
İki farklı çekiş seçeneğiyle sunulan MG Marvel R Electric’in dört tekerden çekişli versiyonunda üç adet elektrik motorundan elde edilen azami 212 kW (288 PS) güç ve 370 kilometre (WLTP) menzil sunuluyor. Arkadan itişli versiyonda ise arka aksta bulunan iki elektrik motoru azami 132 kW (180 PS) güç üretiyor ve 402 kilometrelik bir menzile ulaşıyor. Her iki versiyonda da aracın enerjisi 70 kWsa kapasiteye sahip bir lityum iyon bataryadan elde ediliyor.
Marvel R Electric, üzerinde 11 kW kapasiteli bir yerleşik şarj cihazına sahip. Buna ek olarak, DC şarj ile aracın bataryası yaklaşık 40 dakikada %80 kapasiteye ulaşabiliyor. Ayrıca entegre ısı pompasına sahip iklim kontrolü, düşük sıcaklıklarda dahi etkileyici verimlilik seviyeleri sunuyor. MG’nin amiral gemisi konumundaki Marvel R Electric, yüksek performansıyla da dikkat çekiyor: 0-100 km/s hızlanması 4,9 saniye olan otomobil 200 km/s hıza ulaşabiliyor.
Araçtan-cihaza şarj sistemi
Elektrikli bir otomobilin bütün avantajlarını yüksek teknolojisiyle harmanlayan Marvel R Electric, araçtan-cihaza şarj (V2L: vehicle-to-load) işlevi ile fark yaratıyor. Bu teknoloji, aracın lityum iyon bataryasından, hava kompresörü, elektrikli scooter, dizüstü bilgisayar gibi cihaz ve araçlara enerji aktarımına olanak tanıyor. Enerji aktarımı, başka bir bataryalı elektrikli araca da yapılabiliyor. V2L teknolojisiyle elektrikli otomobil ile hayata yepyeni ve ilerici bir özellik daha katılmış oluyor.
Marvel R Electric, yeni MG iSMART bağlanırlık (connectivity) sistemiyle 19,4 inçlik dokunmatik ekrana sahip dijital bir kokpiti kullanıma sunuyor. Sistem, çeşitli işlevleri uzaktan kontrol etme olanağı sunan akıllı telefon uygulamasıyla, çevrimiçi hizmetler de dahil olmak üzere çok sayıda gelişmiş bağlanırlık seçeneklerine erişim sağlıyor. MG iSMART kapsamında DAB+, Bluetooth, USB bağlantısı, mobil cihazlar için Wi-Fi erişim noktası ve Apple CarPlay / Android Auto ile akıllı telefon entegrasyonu işlevlerini sunuluyor.
Gelişmiş teknolojiler
Bunlara ek olarak, gerçek zamanlı trafik navigasyonu, park yeri arama, MG satış ve/veya servis noktası arama, hava durumu tahmini ve Amazon Prime çevrimiçi müzik gibi hizmetleri de sunan sisteme sesle kumanda edilebiliyor. MG iSMART sahip olduğu kablosuz güncelleme özelliği sayesinde bilgi-eğlence (infotainment) sisteminin yazılımını her zaman güncel tutuyor. Araç sahibi, uygulama üzerinden kablosuz erişimle; aracımı bul, araç durum kontrolü, araç kullanım istatistikleri, rota planlama, takvim senkronizasyonu, şarj yönetimi gibi birçok işleve ulaşabiliyor.
Yeni MG Marvel R Electric, MG Pilot teknolojik sürüş desteği ile güvenliği bir adım ileriye taşıyor. MG Pilot kapsamında sürücüyü olası tehlikelere karşı uyaran ve gerektiğinde müdahale eden 14 gelişmiş sürüş destek sistemi (ADAS) bulunuyor. Marvel R Electric’le birlikte MG Pilot özelliklerinin arasına Acil Durum Şerit Takibi (ELK) ve Yorgunluk Uyarı Sistemi (DWS) gibi özellikler de ekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
Evet ama 6x scop daha iyi gider buna daha uzaktaki hedefler için. Gerektiğinde 3x'e de çekebilirsin falan :D
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
10267 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, elektrikli araçlar ve