Anlık Bildirim

Elektrikli Subaru Solterra tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

Subaru'nun elektrikli araç dünyasına ilk adımı olarak nitelendirebileceğimiz yeni Subaru Solterra bugün Japonya'da resmi olarak tanıtıldı. Söz konusu crossover model Toyota iş birliğiyle geliştirildi.

Elektrikli Subaru Solterra tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikler Tam Boyutta Gör

Bir süredir ipucu görselleriyle karşımıza çıkan, Subaru'nun ilk seri üretim elektrikli aracı 2023 Subaru Solterra bugün resmi olarak tanıtıldı. Yeni Solterra, Toyota iş birliğiyle geliştirildi.

Subaru Solterra özellikleriyle neler sunuyor?

Yeni Subaru Solterra'nın iç ve dış tasarımı büyük oranda kardeşi Toyota bz4x ile aynı. Subaru, ön tarafta yaptığı bazı değişikliklerle farkını ortaya koymuş. Bu alanda aydınlatmaların ve logonun yer aldığı panelin değiştiğini, tampondaki merkez hava girişinin kenarlarına yuvarlak sis farlarının eklendiğini görebiliyoruz. Bu sayede Solterra, kardeşi bz4x'e göre biraz daha crossover havasına bürünmüş diyebiliriz.

Subaru, yeni elektrikli crossover modelini küresel pazarda satışa sunacak ancak şimdilik Japonya'da satılacak versiyonu görmekteyiz. Toyota iş birliğiyle geliştirilen e-TNGA platformu üzerine inşa edilen Solterra'nın uzunluğu 4690 mm, genişliği 1860 mm, yüksekliği 1650 mm, aks mesafesiyse 2850 mm olarak açıklandı. Bu kapsamda Forester ile benzer boyutlara sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Elektrikli Subaru Solterra tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikler Tam Boyutta Gör

2023 Subaru Solterra, iki farklı versiyonla satışa sunulacak. Önden çekişli versiyonda 204 beygir güç ve 265 Nm tork üreten bir elektrik motoru mevcut. Dört tekerlekten çekişli versiyon ise toplamda 218 beygir ve 336 Nm tork üreten iki motordan güç alıyor. Dört tekerlekten çekişli versiyonda şirketin AWD X-Mode sistemi mevcut. Bu sistem ayrıca yeni Grip Control özelliğiyle desteklenmiş.

Japonya'da Subaru Solterra'nın her iki versiyonu da 71.4 kWsa kapasiteli lityum iyon batarya ile donatılmış. Bu da önden çekişli versiyon için 530 kilometre, dört tekerlekten çekişli versiyon için 460 kilometre sürüş menzili sağlıyor. Şarj süreleri konusunda henüz bir bilgi yok fakat 150 kW'a kadar hızlı şarj desteği bahsi geçen özellikler arasında.

Yeni Subaru Solterra, 2022'nin ortasından itibaren çeşitli pazarlarda satışa sunulacak. Aracın fiyatı henüz belli değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim