Anlık Bildirim

Hyundai, yeni şirketi Supernal’ı duyurdu: Uçan araçlar üretilecek

Hyundai Motor Grubu, elektrikli hava araçları geliştirecek Supernal LLC'nin kurulduğunu duyurdu. Yeni şirket, ilk uçan aracını 2028 yılında ABD'de kullanıma sunacak.

Hyundai, Supernal’ı kurduğunu duyurdu: Uçan araçlar üretilecek Tam Boyutta Gör

Güney Koreli ulaşım devi Hyundai, gelişmiş bir hava hareketliliği (AAM) şirketi Supernal'ın kurulduğunu duyurdu. Yeni nesil elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) araçları geliştirmeyi planlayan şirket, ilk ticari uçuşunu 2028 yılında gerçekleştirecek.

Gelişmiş üretim teknolojileri kullanılacak

Geçtiğimiz yıl kurulan ve uçan araçlar için çalışmalar yürüten Urban Air Mobility Division'ın dahili bir birimi olarak ortaya çıkan Supernal, S-A1 adlı bir hava aracı konsepti üzerinde çalışmalarını sürdürüyordu.

Hyundai, Supernal’ı kurduğunu duyurdu: Uçan araçlar üretilecek Tam Boyutta Gör

Hava aracının ilk olarak ABD'deki kamu ve özel kuruluşlarla iş birliği sağlanarak kullanılması planlanırken, pilotlu veya otonom olarak hizmet verecek ve dört ila beş yolcu kapasitesine ev sahipliği yapacak.

Araçlarını geliştirmek için yapay zeka ve otonom kontrol gibi teknolojilerden yararlanan şirket, Hyundai Grubun gelişmiş üretim yeteneklerini kullanacak ve ulaşım hizmeti sağlayacak. Bağımsız bir şirket olarak atanan Supernal’ın, grubun çeşitli mobilite teknolojileri geliştirmek için oluşturulan 50 farklı şirketi arasından ön sıralara yerleşeceğini söyleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim