Anlık Bildirim

Elektrikte indirimli tarifeye 1 Mart'ta geçilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elektrikte yeni düzenlemenin 1 Mart itibarıyla uygulamaya geçirileceğini açıkladı. İndirimli tarife geliyor.                             

Elektrikte indirimli tarifeye 1 Mart'ta geçilecek Tam Boyutta Gör

Yeni yılda uygulanmaya başlanan kademeli tarife ve yüksek zamların etkisiyle elektrik faturaları ciddi oranda arttı. Faturaları hafifletmek için kademeli tarifedeki günlük limit 5 kWh’den 7 kWh’ye yükseltildi ancak bu karar yüksek faturaların düşürülmesi için pek etkili olmadı.

Faturaların düşürülmesi için yeni bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elektrikte vatandaşın lehine olacak yeni bir düzenleme imkanı üzerinde çalışıldığını, 1 Mart itibarıyla bu uygulamaya geçmeyi planladıklarını söyledi.

Elektrikte konut aboneliklerinde kademeli tarifenin alt tarifesindeki 1,37 TL olan elektrik bedeline yüzde 10-18 arasında indirim öngörülüyor. Ayrıca esnafa yönelik indirimli bir tarife üzerinde çalışılıyor. Sivil toplum kuruluşlarının elektrik abonelikleri ise ticarethane statüsünden konut statüsüne dönüştürülecek. Yeni düzenlemenin detayları önümüzdeki günlerde belli olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5401 kez okundu.
33 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrik, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim