Anlık Bildirim

Elon Musk'tan Tesla Cyberquad ATV ile ilgili yeni açıklamalar

Musk, yaptığı konuşmada Tesla Cyberquad ATV'nin Cybertruck ile birlikte Teksas'ta üretileceğini ve mümkün olan "en az tehlikeli" ATV'yi tasarlayacaklarını belirtti. İşte detaylar:

Elon Musk'tan Tesla Cyberquad ATV ile ilgili yeni açıklamalar

Tesla CEO'su Elon Musk, şirketin yıllık hissedarlar toplantısında çeşitli açıklamalarda bulundu. Çip krizi, şirketin genel merkezinin taşınması ve Cyberquad sürprizi, açıklamada öne çıkan başlıklar oldu.

Tesla'nın genel merkezi Teksas'a taşınıyor

Yapılan açıklamaya göre Tesla'nın genel merkezi Teksas'ın en büyük şehirlerinden biri olan Austin'e taşınıyor. ABD'li elektrikli araç üreticisinin merkezi şimdiye dek teknolojinin kalbi olarak nitelendirebileceğimiz Palo Alto'da bulunuyordu. Musk, merkezi taşımanın Kaliforniya'yı terk ettikleri anlamına gelmediğini belirtti. Şirket, buradaki Fremont fabrikasını da genişleterek üretimi yüzde 50 artırmak istiyor.

Tesla Cyberquad ATV de Teksas'ta üretilebilir

Gelelim bir diğer nokta olan çip krizine. Musk, tedarik zincirindeki sıkıntılar nedeniyle Cybertruck üretiminin 2022'ye ertelendiğini, büyük çaplı üretimin de 2023'te başlayacağını belirtti. Öte yandan açıklamada Tesla ATV yani Cyberquad detayı da dikkat çekti. Musk, elektrikli pickup Cybertruck'ı ve daha önce Cyberquad olarak anılan Tesla ATV'yi Teksas'ta üreteceklerini söyledi.

Elon Musk'tan Tesla Cyberquad ATV ile ilgili yeni açıklamalar

Tesla Cyberquad ATV ilk olarak 2019 yılında, Cybertruck'ın tanıtımında prototip olarak gösterilmişti. O dönemde ATV'nin elektrikli pickup'ın yanında opsiyon olarak sunulabileceği gündeme gelmişti ancak ATV konusunda herhangi bir ses çıkmadı, ta ki dünkü toplantıya kadar. ATV'lerin tasarımı itibariyle oldukça tehlikeli araçlar olduğunu belirten Musk şöyle konuştu:

"Bu yüzden mümkün olduğu kadar en az tehlikeli ATV'yi üretmeye çalışacağız. Batarya paketi dolayısıyla ağırlık merkezi düşük olacak. Ayrıca bu şeyi yuvarlanması zor bir araç haline getirmek için süspansiyon sisteminde de birşeyler yapabileceğimize inanıyorum." Bu açıklamaya göre Cyberquad'ın tasarımında ilk haline göre epey değişiklik göreceğiz gibi geliyor.

25 bin dolarlık aracın adı Model 2 olmayacak

Tesla ile ilgili merak edilen bir diğer konu da daha önce duyurulan uygun fiyatlı kompakt model. 25 bin dolar başlangıç fiyatına sahip olacağı belirtilen modelin isminin Tesla Model 2 olacağı iddia ediliyordu. Öte yandan Musk toplantıda kesin bir ifade ile ismin Model 2 olmayacağını belirtti ancak başka bir açıklamada bulunmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim