Anlık Bildirim

Epic ve Google tekrar davalık oluyor

Son zamanlarda sürekli yasal işlerle uğraşan Epic, Google’a bir dava daha açıyor. Firma bu sefer, geçen ay satın aldığı Bandcamp için Google’ı davalık etmeye hazırlanıyor.

Epic ve Google tekrar davalık oluyor Tam Boyutta Gör

Son yılların en ünlü davalarından olan Epic vs Apple’ın ateşleyicisi olan Epic Games, başını yasal işlerden ayıramıyor. Daha önce Google’a da dava açan firma şimdi tekrar Google’a dava açıyor.

Epic, Google’a komisyon vermek istemiyor

Epic’in bu seferki dava nedeni ise geçtiğimiz ay satın aldığı Bandcamp uygulaması. Bandcamp, Google Play kurallarına uymadığı için 1 Haziran’da Google Play’den kaldırılacak. Bandcamp, Google Play’in ödeme sistemi yerine kendi ödeme sistemi kullandığı için Google Play kurallarına karşı çıkmış oluyor. Google, Play Store ödeme sistemi ile her satıştan %30 komisyon almak istiyor. Bandcamp, şuan PayPal üzerinden satışlarını yapıyor. Epic, Google Play ödeme sistemine geçmelerinin inanilmaz derece zaman ve emek harcayacağını belirtiyor. Epic, bu yüzden Googla’a karşı yasal işlem başlatmış durumda.

Epic ve Google tekrar davalık oluyor Tam Boyutta Gör

Bandcamp’in kurucularondan olan Ethan Diamond, 2015’ten beri Android’te kendi ödeme sistemlerini kullandıklarını belirtiyor. Ancak Google, 1 Haziran’dan itibaren yeni kurallarını uygulayarak %30 komisyon almaya başlayacak. Görünüşe göre Google, Bandcamp için bu komisyonu %20 yapmış durumda ancak şirket, hala bir komisyon ödemek istemiyor. Diamond, eğer Google’ın kuralları gerçekleşirse ya Android’ten çekilmek zorunda kalacaklarını ya platformu kullanan müzisyenlerden komisyon almak zorunda kalacaklarını ya da para kazanamayacaklarını belirtiyor. Ayrıca Diamond, kendi ödeme sistemleri ile müzisyenlere 24-48 saat içinde ödeme yapabildiklerini ancak Google Play ödeme sistemine geçmeleri halinde bu sürenin 15-45 gün olacağını belirtmiş.

Google’dan cevap gecikmedi

Google, Epic’in bu davasının yine geçersiz ve anlamsız oldıuğunu belirtiyor. Google’a göre Epic, Bandcamp’i satın almadan önce Google Play kuralların farkındaydı ayrıca Bandcamp, değişen kuralların 18 aydır farkında. Ayrıca Google, Bandcamp’in komisyon indirimine sahip olduklarını ve Android platformunda oldukları için uygulamayı alternatif yoldan kullanıcılarına sunabileceğini de belirtmiş. Bakalım Epic Games, gerçekten mobil dünyada uygulama mağaza kurallarını değiştirebilecek mi.

Kaynakça https://9to5google.com/2022/04/30/epic-games-bandcamp-android-billing-court/ https://www.telefonino.net/app/uploads/2021/03/EPIC-GAMES-VS-GOOGLE.jpg Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4013 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
epic games, epic vs. apple ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim