Anlık Bildirim

AMD EPYC Milan-X işlemciler tanıtıldı: Yeni devrim kapıda

AMD EPYC Milan-X sektöre ilk kez 3D ön bellek teknolojisini sunarken yeni nesil EPYC Genoa ve EPYC Bergamo işlemcileri ile de Zen 4 mimarisinin gücünü temel alacak. 

AMD EPYC Milan-X tanıtıldı Tam Boyutta Gör

AMD’nin bugün düzenlediği sanal etkinliğinde beklendiği gibi Milan-X kod adlı yeni EPYC işlemcileri sahneye çıktı. EPYC Milan-X işlemciler 3D ön bellek teknolojisi sayesinde önemli bir avantaj sunuyor. 

EPYC Milan-X neler sunuyor?

EPYC Milan-X yine 7nm Zen 3 mimarisini temel alıyor ancak sektörde ilk kez 3D ön bellek entegrasyonu sayesinde belleğe ihtiyaç duyulan sunucu uygulamalarında öne çıkmayı başarıyor. 3D ön bellek üretimi TSMC ile birlikte gerçekleştiriliyor. 

64 çekirdeğe kadar ölçeklendirilebilen EPYC Milan-X işlemciler 3D Infinity Cache teknolojisi sayesinde 804MB seviyesine kadar Seviye 3 ön bellek kazanabiliyor. Yine çekirdek başına 32MB’a kadar standart Seviye 3 ön bellek mevcut. Böylece 3 kata kadar Seviye 3 ön bellek kazanımı sağlanıyor.

AMD EPYC Milan-X Tam Boyutta Gör

2D yongalara göre 200 kata kadar daha fazla iç bağlantı yoğunluğu ve 3D olarak bildiğimiz istifleme teknolojisine göre de 15 kat daha fazla yoğunluk söz konusu. Rakip Intel işlemcilere göre belirli senaryolarda yüzde 66 daha iyi performans elde edilebiliyor. 

AMD’nin gelecek yıl yol haritası da belli oldu. Daha önce 5nm Zen 4 mimarisi üzerine Genoa işlemci ailesi belirlenmişti ancak revize edilen programda Zen 4 temelli EPYC Genoa ve Zen 4c temelli EPYC Bergamo bulut odaklı işlemci aileleri karşımıza çıkıyor. 

AMD EPYC Genoa nedir? Tam Boyutta Gör

Zen 4 mimarisi Genoa işlemcilerde 96 çekirdeğe kadar ölçeklenebiliyor. DDR5 ve PCIe 5.0 desteği yanında AMD’nin de içinde olduğu CXL açık kaynak iç bağlantı desteği de yer alıyor. Zen 4c de soket ve platform olarak Genoa ile aynı ancak 128 çekirdeğe kadar ölçeklendirilebiliyor. EPYC Bergamo serisi yüksek performans isteyen bulut altyapıları için geliştirildi. Gelecek yıl hem Genoa hem de Bergamo işlemcileri ihtiyaca göre müşterilere tedarik edilecek. 

AMD EPYC Bergamo nedir? Tam Boyutta Gör

 

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9706 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
EPYC Milan-X, EPYC Genoa ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim