Anlık Bildirim

NFT pazarının yeniden canlanmasıyla Ethereum (ETH) harekete geçti

Bitcoin'den sonraki en büyük kripto para birimi Ethereum harekete geçti. NFT'lerin yeniden ivme kazanmasıyla Ethereum da yüksek miktarda alım ve satımlar başladı.

Ethereum (ETH) yükselirken NFT pazarı yeniden canlanıyor Tam Boyutta Gör

NFT'ler için birkaç ay sessiz kaldıktan sonra, yükselen piyasa tabanları ve artan ticaret hacmiyle piyasa yeniden canlanmaya başladı.

NFT olarak satılan kripto koleksiyonları 2021'in başlarında inanılmaz bir ivme ile patlamış, ancak son aylarda bu ivme oldukça yavaşlamıştı. Ancak son zamanlardaki yüksek meblağlarda satışlar ve şaşırtıcı ticaret hacmi seviyeleri, NFT'lerin yeniden ivme kazandığını gösteriyor.

Popülaritesi 2021'in başlarında patlayan NFT pazarı yalnızca ilk çeyrekte yaklaşık 1,5 milyar dolarlık ticaret hacmi ile bir önceki yıla göre %2,627 artış göstermişti. NBA Top Shot ve CryptoKitties NFT'leri ana akıma tanıtmaya olukça yardımcı olurken, CryptoPunks’un her biri, yedi haneli fiyatlara satıldı ve Taco Bell ve Charmin gibi markalar trende atlarken ünlüler milyonlar kazandı. İster hareketsiz bir görüntü, video klip, tweet veya bir Blockchain’de belirtilmiş başka bir dijital öğe olsun, NFT'ler su gibi satıyordu.

Fakat piyasaların durgunlaşması üzerine bu ivme hızlı bir şekilde tersine döndü ve NFT pazarı durgunluk yaşamaya başladı. Eleştirmenler, NFT'leri bir heves olarak nitelendirdi ve Ethereum madenciliğinin çevresel etkisine ilişkin şikayetler daha da yükseldi. Fakat bu durum değişiyor gibi gözüküyor çünkü NFT piyasası son zamanlarda oldukça aktif durumda.

Yatırımcı Gary Vaynerchuk tek başına geçen hafta 3,7 milyon dolara CryptoPunk satın alımı gerçekleştirdi. Böylelikle bir CryptoPunk'ın ortalama fiyatı bir hafta içinde %53 artarak 135.000 dolara yükseldi ve bilinmeyen bir cüzdan sahibi bunların koleksiyonu  için 6 milyon dolardan fazla harcadı. 

Mila Kunis ve Ashton Kutcher’ın animasyonlu bir web dizisi olan Stoner Cats ise NFT yoluyla 8,3 milyon dolar topladı. 

Bu ve benzeri satın alımlar, NFT piyasını yeniden canlandırmışa benziyor. Önümüzdeki dönemde yılın ilk çeyreğindeki gibi ivmeler görebiliriz fakat bu satışların hiçbir şeyin garantisi olmadığını da belirtelim. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim