Anlık Bildirim

Europol ve FBI'dan fidye yazılımı operasyonu

Europol, FBI ve Romanya Polisi tarafından düzenlenen bir operasyonda, yüksek profilli şirketlere fidye yazılımı saldırısı yapan Rumen uyruklu bir kişi tutuklandı.

Europol ve FBI'dan fidye yazılımı operasyonu Tam Boyutta Gör

Europol ve Romanya Ulusal Polisi, çok sayıda yüksek profilli kuruluşu hedef alan bir fidye yazılımı (ransomware) saldırısına karıştığı gerekçesiyle 41 yaşındaki Rumen uyruklu bir kişinin tutuklandığını duyurdu. İsmi açıklanmayan zanlı Romanya'nın Craiova kentindeki evinde yakalandı.

Europol, hangi fidye yazılımı çetesiyle çalıştığı henüz bilinmeyen kişinin Romanya'da enerji, perakende ve kamu hizmetleri de dahil olmak üzere birden çok sektördeki kuruluşlara hizmet sağlayan büyük bir bilişim şirketini hedef alan saldırıda yer aldığından şüphelenildiğini açıkladı.

Europol ve FBI'dan fidye yazılımı operasyonu Tam Boyutta Gör

FBI da yardımcı oldu

BT şirketinin ağına sızan zanlının müşteri verilerini çaldığı ve ardından fidye yazılımı dağıttığı ve kurbanların verilerini şifrelediği iddia ediliyor. Çalınan bilgiler arasında finansal veriler, müşteri detayları, çalışanların kişisel bilgileri ve hassas belgelerin yer aldığı da notlar arasında.

Saldırının ardından mağdur şirketlerle temasa geçen şüphelinin kripto para biriminde büyük bir fidye istediği ve ödemenin yapılmaması halinde çalınan verileri internete sızdrımakla tehdit ettiği bildirildi. ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) da operasyonda Europol ve Romanya Ulusal Polisine yardımcı oldu.

Kaynakça https://www.zdnet.com/article/ransomware-suspect-arrested-over-attacks-on-high-profile-organisations/ https://thehackernews.com/2021/12/ransomware-affiliate-arrested-in.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim