Anlık Bildirim

Evcil hayvan influencerlığı olarak "Petfluencerlık"

Günümüzde birçok insan sosyal medya hesaplarında evcil hayvanlarının fotoğraflarını ve videolarını paylaşıyor. Bu paylaşımlar bazen kullanıcıların kendi paylaşımlarının önüne bile geçebiliyor.

Evcil hayvan influencerlığı olarak 'Petfluencerlık'

Petfluencerlar basitçe sosyal medya hesaplarında evcil hayvanlarla ilgili içerik yayınlayan insanlardır. Normal influencerlarda olduğu her gönderi belirli bir kitleye yönelik olarak düzenlenmektedir. Dahası çoğu zaman evcil hayvanların kendi adıyla hesabı vardır. Örneğin bu yılın başlarında viral hale gelen ve yüksek bakım gerektiren Chihuahua cinsi köpek Prancer'ın artık kendi Instagram hesabı var. 

Petfluencerlığın insan influencerlarla birçok paralelliği de mevcuttur. Petfluencerların etrafında bütün bir endüstri yükseliyor ve firmalar artık evcil hayvanların resimlerindeki görülme sayısını artırmak için ve hatta onları viral hale getirmek için hayvan sahiplerine hizmetler sunuyor. 

Bu sosyal medya siteleri ve uygulamaları yöneten algoritmalar da kedi ve köpek resimlerine olan sonsuz arzumuzun farkında gibi görünüyorlar. Ayrıca en popüler petfluencerların 1 milyondan fazla takipçileri var. Örneğin Pomerian Spitz'in Instagram'da 10 milyondan fazla takipçisi var. Elbette bu biraz istisna ama yıldız model Naomi Campbell'ın takipçi sayısı aşağı yukarı aynı. 

Bu kadar takipçi kazanmanın ardından kuşkusuz birçok hayvan sahibi reklam almaya başlıyor ve evcil hayvanları üzerine kar elde etmeye başlıyorlar. Sosyal medyanın öteden beri insani ilişkilere zarar verdiği biliniyordu ancak şimdi insanla hayvan arasındaki ilişki de başkalaşıma uğrayacak gibi görünüyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim