Anlık Bildirim

Facebook Gaming, iOS kullanıcıları için web uygulaması üzerinden aktif edildi

App Store’da bulut oyun hizmetlerinin dağıtımını çevreleyen sınırlamalar nedeniyle, Facebook oyun hizmetini bugünden itibaren aşamalı bir web uygulaması aracılığıyla iOS kullanıcılarına sunuyor.

Facebook Gaming, iOS kullanıcıları için web üzerinden açıldı Tam Boyutta Gör

Apple’ın App Store yönergeleri, geliştiricilerin her sunulan uygulamayı inceleme için ayrı ayrı göndermediği sürece, bulut oyunu tabanlı uygulamaların platformda görünmesine izin vermez. Bu sınırlama, bulut oyun hizmetlerine sahip Apple ve Facebook arasında önemli bir çekişme noktası olmuştu.

Facebook yetkilisi, web uygulaması için nelere vurgu yaptı ?

Facebook Gaming’in Başkan Yardımcısı Vivek Sharma, The Verge’e yaptığı açıklamada, şirketin Microsoft ve diğer firmalarla aynı sonuca vardığını ve bulut oyunlarını bir web uygulaması aracılığıyla iOS kullanıcılarına getirmenin tek olası yol olduğunu söyledi. ‘’Birçoğunun belirttiği gibi, Apple’ın App Store’daki bulut oyunlarına izin verme politikası pek fazla bir şeye olanak sağlamıyor. Apple’ın her bulut oyununun kendi sayfasına sahip olması, incelemeden geçmesi ve arama listelerinde görünmesi, bulut oyununun amacını ortadan kaldırıyor. Bu belirtilen engeller, oyuncuların iOS uygulamalarında yeni oyunlar keşfetmesinin, cihazlar arası oyun oynamasının ve yüksek kalite oyunlara anında erişmesinin, en yeni ve en pahalı cihazları kullanmayanlar için bile engel olduğu anlamına geliyor.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Haziran ayının başlarında Microsoft, Xbox Cloud Gaming’i iOS kullanıcıları için Safari aracılığıyla kullanılabilir hale getirmişti.

Apple Store üzerinden indirilebilen normal uygulamalarla karşılaştırıldığında, web uygulamaları işlevsellik açısından son derece sınırlıdır. Kullanıcıya bildirimler gönderilemez. Bir cihazın donanımından yararlanılamaz. Üstelik kullanıcılar için bulması oldukça zordur.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim