Anlık Bildirim

Fahrettin Koca, 40 yaş üstü ve 20 yaş üstü kişilere ne zaman aşı sırası geleceğini açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı takviminin sonunda yer alan 20 yaş üstü ve 40 yaş üstü kişilere ne zaman sıranın geleceğini açıkladı.

Fahrettin Koca, 40 yaş üstü ve 20 yaş üstü kişilere ne zaman aşı sırası geleceğini açıkladı Tam Boyutta Gör

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, ülkemizdeki aşı takvimi hakkında açıklamalarda bulundu. 40 yaş üstü ve 20 yaş üstü kişilere sıranın ne zaman geleceğini duyurdu. Ayrıca aşı üreticilerinin sözleşmelere uymadığını ifade etti.

Bakan Koca, aşı takvimindeki hedefle ilgili olarak, “Benim temel hedefim şu: Mayıs, en geç Haziran sonu 40 yaş üstünün aşılanmasını tamamlamak. İkinci hedefimiz ise şu: Temmuz'a kadar 20 yaş üstünü aşılamak. Bütün uğraşımız bu iki temel hedefi yakalamak için. Buna çabalıyoruz. Zorluklar var, biliyorum. Ama ben sonuç alacağımıza inanıyorum. Haziran sonu itibariyle 40 yaş üstünü her şartta aşılayabileceğimize inanıyorum.” dedi.

Fahrettin Koca, artan vaka sayıları ile ilgili olarak, “Ramazan’ı fırsata çevirmemiz gerekiyor. Ramazan’da hareketliliği azaltmamız lazım.” ifadelerinde bulundu. Sözlerinin devamında Türkiye’de üçüncü pik yaşandığını ve 3-4 hafta daha devam ederse sağlık sisteminde tıkanma olabileceğini belirtti.

18 milyon doz aşı yapıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre Türkiye’de toplam 18 milyon 417 bin doz koronavirüs aşısı uygulandı. Bunlardan yaklaşık 10 milyon 843 bini 1. doz, 7 milyon 574 bini 2. doz olarak uygulandı. Aşı sırası gelen kişilere iki seçenek sunuluyor. Vatandaşlar Sinovac üretimi ve Pfizer/BioNTech üretimi iki aşıdan birini tercih edebiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
26378 kez okundu.
38 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
aşı, sağlık bakanlığı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim