Anlık Bildirim

Far Cry 6 - İnceleme: "Yine şaşırtmadı"

Ubisoft'un popüler oyun serisi Far Cry'ın yeni oyunu Far Cry 6 için hazırladığımız yazılı incelememiz.

Far Cry 6 - İnceleme Tam Boyutta Gör

Oyun sektöründe enteresan bir durum var. Birçok oyuncu yeni IP görmek istediğini söyler ancak bu yeni IP’lerin büyük bir bölümü iyi bir satış başarısı elde edemez. Onun yerine her yıl birçok oyuncunun eleştirdiği serilerin yeni oyunları rekorlar kırarak çıkış yapar. Bunlardan biri de Ubisoft’un oyun serisi Far Cry. Ancak Ubisoft her yıl çıkardığı oyunlar serisinde Far Cry ve Assassin’s Creed için son dönemde biraz daha farklı bir yol izliyor. Assassin’s Creed serisindeki hatalarını fark ederek her yıl yarım oyun çıkarmak yerine, bir oyunu bittiği zaman yayınlamaya karar verdiler. Far Cry tarafında ise benzer bir durum vardı ancak o da son dönemde az da olsa değişti diyebiliriz. Geçtiğimiz günlerde de serinin yeni oyunu Far Cry 6 çıkışını yaptı.

Far Cry 6’ya geçmeden önce bazı önemli detayları aktarmakta fayda var. Bildiğiniz üzere Far Cry 3 ile seri başka bir yöne doğru ilerledi ve üçüncü oyunun çıktığı yıl, yılın en iyi oyunlarından birisi oldu. Şahsi olarak Far Cry 3 benim de en sevdiğim oyunlardan biridir. Ancak Ubisoft, seriye bir yenilik getirmek yerine üçüncü oyundan sonra çıkan her oyunu neredeyse aynı şekilde yapmaya karar verdi. Tutmuş formülün sadece rengini değiştirdi diyebiliriz. Yanlış anlaşılmasın, bence oyunların hepsi kaliteli ancak hepsi birbiriyle aynı. Buyüzden altıncı oyunda da oyuncular en çok benzerlik devam edecek mi diye merak ediyordu.

Far Cry 6 - İnceleme Tam Boyutta Gör

Far Cry 6’da bu sefer Karayipler’de kurgusal bir ülke olan Yara’ya gidiyoruz. Klasik bir şekilde bir kötü adamımız ve ondan intikam almak isteyen bir de ana karakterimiz var. Bu seferki kötü karakterimizin rolünde ise başarılı oyuncu Giancarlo Esposito’yu görüyoruz. Oyunun ana kötüsünü bu kadar başarılı bir oyuncunun oynaması gerçekten güzel bir hava katmış, özellikle onun olduğu ara sahneleri sıkılmadan izliyorsunuz. Giancarlo Esposito’nun canlandırdığı karakter, Yara’yı diktatörlükle yöneten ve halka işkence eden birisi. Bizim görevimiz de bu kişiye karşı bir devrim yaparak Yara’yı kurtarmak. Hikâye genel olarak fazlasıyla klişe. Ancak sonlara doğru ilgi çekici hale geliyor. Açıkçası Far Cry 3’ün hikayesindeki ağırlıktan sonra serideki hikayeler de bir ortalama tutturdu ve devam etti. Bu yüzden bu oyunun da ortalama bir hikâyeye ancak iyi yazılmış bazı sahnelere sahip olduğunu söyleyebilirim.

Harita

Far Cry 6’da da diğer oyunlarda olduğu gibi genel olarak adada ve ormanların içinde bir harita bizleri bekliyor ancak çok yoğun olmasa da şehre gittiğimiz zamanlar oluyor. Bu yüzden eski oyunlara göre ufak bir farklılık var diyebilirim. Ara ara oyundaki atmosferin değişmesi keyifli oluyor.

Far Cry 6 - İnceleme Tam Boyutta Gör

Oynanış kısmı ise Far Cry’ın değişmez kısımlarından birisi. Çok değişmesine de gerek yok sanırım gerçekten beğenilen ve başarılı bir oynanış mekaniği var. Klasik bir şekilde birden çok silah taşıyabiliyorsunuz. Her silahınız için ayrı ayrı geliştirmeler yapabiliyorsunuz. Aynı şekilde hepsi birbirinden farklı özelliklere sahip birden çok kıyafet bulabiliyorsunuz. Ancak bu oyunda silahlar kısmında bir farklılık var. Genelde çok klasik silahları barındıran Far Cry serisi, yeni oyunda biraz işleri değiştirmiş. Altıncı oyunda birbirinden ilginç silahlar bulunuyor. Bunları daha önce paylaşılan fragmanlarda da gördük. Bu silahları da istediğimiz şekilde geliştirip hatta üretebiliyoruz. Elbette farklı silahlar görmek, kullanmak oyuna farklı bir zevk katsa da oyundan alınan genel tadı etkileyecek kadar bir fark yaratmadığını da söylemem gerek. Aslında yeni oyun için şunu belirtebilirim. Önceki oyunlara göre gizli gitmeği isteği biraz daha az. Sanki oyun da gizli değil, gürültülü bir şekilde ışıklar ve ateşler saça saça gitmemizi istiyor gibi. Oyunda farklılık olarak gördüğüm bir diğer oynanış noktası ise, önceki oyunlara göre sizi avcılığa daha az itiyor oluşu. Oyun sanki başka hiçbir şeyle ilgilenmeden sadece askerlerle savaşmamızı istiyor gibi.

Yol Arkadaşı

Bir önceki oyundan bu yana da bildiğiniz gibi Far Cry’da çeşitli hayvan dostlarımızı yol arkadaşı olarak yanımıza alıyoruz. Bu oyunda da bu durum devam etmiş ancak öyle çok gelişen bir şey yok yalnızca hayvanlar değişmiş. Bu sefer timsah ile başlıyorsunuz ve düşmanlara saldırma seçeneğinize göre kilidini açtığınız hayvanlardan birini seçebiliyorsunuz. Tatlı küçük bir ayrıntı diyebilirim sadece.

Far Cry 6 - İnceleme Tam Boyutta Gör

Görsellik ve ses olarak da oyun gayet başarılı. Zaten görsel açıdan seri üçüncü oyundan bu yana bizleri memnun bırakan bir görselliği var. Sadece zaman zaman performans açısından bazı sorunlar çıkarabiliyor ancak gayet güzel bir görsellik sunuyor. Bu oyunda da aynı performans açısından çok bir sorunla karşılaşmadım. Yersiz FPS düşüşleri, yüklenmeyen kaplamalar veya anlamsız oyun içi hataları görmedim. Genel olarak yeni nesil gibi hissettiren bir oyun olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Sesler konusunda da özellikle belirtmek istediğim bir şey var o da ana karakterin seslendirilmesi. Ana karakterin kadın olanını Nisan Gündüz isimli Türk asıllı bir sanatçı seslendiriyor. Kendisinin müthiş bir iş çıkarttığını özellikle belirtmek istiyorum. Onun dışında zaten Giancarlo Esposito gibi usta bir isim bulunuyor kadroda. Kısaca seslendirmeler gayet güzel. Müzik seçimleri de tamamen bölgeye uygun olarak seçilmiş ve bu da atmosfere bir hayli yardımcı oluyor.

Far Cry 6 - İnceleme Tam Boyutta Gör

Puan

Kısaca Far Cry 6 için de son oyunlardaki durum geçerli diyebilirim. Güzel bir oyun mu diye sorarsanız, bence kesinlikle güzel bir oyun. Ancak önceki oyunlara göre fazla bir farklılık sunmuyor. Yani Far Cry 6 satın almayı düşünenlere şunu söyleyebilirim: Eğer seriyi seviyorsanız ve sıkılmıyorsanız bu oyunu da gönül rahatlığıyla alın. Ya da serinin herhangi bir oyununu beğenip bu tadı tekrar arıyorsanız mutlaka alın ya da hiç Far Cry oynamadıysanız ve güzel bir oyun arıyorsanız hiç düşünmeden alın Far Cry 6’yı. Ancak Far Cry’dan sıkıldıysanız veya önceki oyunları sevmediyseniz bu oyunu da pas geçebilirsiniz.

0 puan için her şeyiyle kötü rezalet bir oyun, 10 puan için eksiksiz muazzam bir oyun ve 5 puan için de ortalama bir oyun dersek, Far Cry 6 için puanım 8.0 olur.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16619 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
far cry 6, far cry ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim