Anlık Bildirim

Bakanlık açıkladı: FSM Köprüsü'nde bakım çalışmaları 75 gün sürecek

33 yıldır İstanbulluların hizmetinde olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü kapsamlı bir bakım sürecine giriyor. Süresi 75 gün olarak belirlenen projeyle köprünün tüm halatları değişecek.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü bakıma alınıyor: 75 gün sürecek

Güncelleme: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, FSM Köprüsü'nün bakım çalışması hakkında resmi açıklama yaptı. Bakım çalışmalarının ayda 5 gece, toplamda 75 gece süreceğini açıkladı. Çalışmalar 15 ay sonunda tamamlanacak.

 


Megakent İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan ana arterlerden biri olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü oldukça büyük bir bakım sürecine giriyor. Yapılan açıklamaya göre köprünün bakımı için belirlenen süre tam 900 gün.

Bakım çalışmalarında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün güvertesini tutan asma kabloların tamamı değişecek. Bunun yanı sıra köprünün döşenen malzemelerinin bakımları, asfalt, teknik alanların yenilenmesi, trabzan ve korkulukların onarımı da proje kapsamında yapılacak.

Bu çerçevede hazırlanan FSM Köprüsü Askı Halatlarının Değiştirilmesi Boğaz Köprülerinin Eksik Kalan İşlerinin tamamlanması Yapım İşi” başlıklı ihalenin 6 Temmuz’da yapıldığı belirtiliyor. Yapılan ihale sonucu proje, 508 milyon 312 bin liraya Japon IHI Infrastructure ile Makyol İş Ortaklığı'na verildi.

Japon firma, 7 Şubat 2024'te tamamlanacak çalışma için şunları söyledi:

“2013 yılında gerçekleştirilen, 'Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin Büyük Onarım ve Yapısal Güçlendirilmesi İnşaat İşleri' sırasında FSM’de hasarlı askı kabloları tespit edildi ve ciddi hasar gören kabloların bir kısmı acil olarak değiştirildi. Bu tespitin ardından köprünün tüm askı kablolarının genel denetimi yapıldı. Sonuç olarak Karayolları Genel Müdürlüğü köprünün tüm askı kabloları için askı kablo değişiminin gerekli olduğunu anladı ve projeyi gerçekleştirmeye karar verdi.”

İmzalanan sözleşmeye göre resmen başlayan inşaatla ilgili henüz Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nden açıklama gelmedi. Köprü tamamen kapatılacak mı yoksa kısıtlı bir şekilde akışa izin mi verilecek henüz belli değil. Ancak her koşulda İstanbul trafiği durumdan kötü etkilenecek.

Güncelleme: Bakanlık, bakımın 900 gün süreceği iddiasını yalanladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Günlük ortalama trafiği 240 bin araç olan, hizmete açıldığı yıldan itibaren ağır taşıt trafiğinin büyük kısmını taşıyan köprünün askı halatlarında, ihtiyaç duyulan bakım ve onarımların yapılması zarureti doğmuştur. FSM Köprüsü’nün askı halatlarının değiştirilmesi işleri, çalışmalar ayda 5 gece olmak üzere toplamda 75 günlük gece çalışmasıyla tamamlanacaktır. Çalışmalar esnasında köprü trafiğe hiçbir şekilde tamamen kapatılmayacak olup, yoğunluğun en az olduğu gece saatlerinde ihtiyaç halinde iş sağlığı ve güvenliği önlemleri kapsamında sadece tek şerit kapatılarak, trafik akışı etkilenmeyecek şekilde yürütülecektir"

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8782 kez okundu.
37 kişi, toplam 39 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, trafik ve
3 etiket daha s5 hf bakım fsm köprüsü
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim