Anlık Bildirim

FCA ve PSA birleşmesiyle oluşacak yeni grubun ismi belli oldu

İki şirket tarafından yapılan ortak açıklamada, isim arayışının birleşmenin duyurulmasından kısa süre sonra başladığı ve yapılan çalışmalar sonucunda "Stellantis" isminde karar kılındığı belirtildi.

FCA ve PSA birleşmesiyle oluşacak yeni grubun ismi belli oldu

Adım adım son aşamaya doğru ilerleyen FCA ve PSA birleşmesiyle ilgili yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Yapılan ortaklık kapsamında otomotiv dünyasının en büyüklerinden biri olacak şirketin ismi belli oldu.

Sektörün iki dev ismi, birleşmenin ismini “Stellantis” olarak açıkladı. İlk duyduğunuzda kulağa bir bilim kurgu filminin adı gibi gelen bu ismin kökü Latincede “yıldızlarla parlamak” anlamına gelen “stello” kelimesinden geliyor. Yapılan ortak açıklamaya göre, ismin Latin kökenleri kurucu şirketlerin zengin tarihine övgüde bulunurken, astronomi çağrışımı ise endüstriyi değiştiren bu birleşmeyi yönlendiren gerçek iyimserlik, enerji ve yenilenme ruhunu temsil ediyor.

Birleşme açıklamasından kısa bir süre sonra isim arayışına başladıklarını belirten iki şirket, Stellantis isminin yalnızca şirket düzeyinde kurumsal markayı tanımlamak için kullanılacağını açıkladı. Sürecin bir sonraki adımı, isimle birlikte kurumsal marka kimliği oluşturacak bir logonun yaratılması olacak. Grubun kurucu markalarının isimleri ve logoları değişmeden kalacak.

İki şirket birleşmenin tamamlanacağı tarihle ilgili yorum yapmaktan kaçınıyor fakat söz konusu ortaklığın 2021 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. FCA ve PSA birleşmesiyle Peugeot, DS, Opel, Vauxhall, Fiat, Dodge, Ram, Chrysler, Alfa Romeo ve Maserati markaları aynı çatı altında toplanmış olacak. Yıllık 8.7 milyon adet araç teslimatı gerçekleştirmesi planlanan birleşme, otomotiv dünyasının en büyük 4. üreticisi olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim