Anlık Bildirim

Fidelity: "2022’de daha fazla ülke BTC alacak"

Fidelity'nin 2022 tahminlerine göre bu sene bazı ülkeler El Salvador'un izini  takip ederek Bitcoin satın alacak.                                                     

Fidelity: 2022’de daha fazla ülke BTC alacak Tam Boyutta Gör

Dijital varlık yöneticisi Fidelity, 2022 yılına dair öngörülerini paylaştı. Şirkete göre, bu yıl daha fazla ülke, Bitcoin (BTC) alma yoluna gidebilir. Hatırlarsanız, 2021’in en önemli olaylarından biri El Salvador’un Bitcoin’i yasal olarak kabul etmesi olmuştu. 

Fidelity, 2022’de BTC Alımlarının Artacağını Düşünüyor

Fidelity’nin 2021 yılı özetine göre, geçen yıl kripto para birimlerinin benimsenmesi konusunda önemli adımlar atıldı. Bu da daha fazla ülkenin El Salvador’u takip edeceğine işaret olarak değerlendiriliyor.

Tabii bu arada bazı ülkelerde kripto varlıklar konusunda katı kurallarını yineledi. Örneğin Çin, yıl boyunca birden fazla yasak duyurdu. Eylül ayında kripto para işlemlerini yasaklayan ülke, mayıs ayında da Bitcoin madenciliğini bitirmişti. Fidelity, Çin’in kripto ile ilgili her şeyi yasaklama çabasının önemli bir fırsat kaybına yol açacağını düşünüyor. Ayrıca dijital varlıkların doğası gereği merkeziyetsiz olmaları nedeniyle, doğrudan bir yasak uygulanmasının da zor olacağı kesin. 

Fidelity, 2022 yılı beklentileriyle ilgili şu görüşleri paylaştı:

“Bitcoin'in benimsenmesi artarsa, bugün bir miktar Bitcoin'i güvence altına alan ülkeler, rekabet açısından emsallerinden daha iyi durumda olacak. Bu nedenle, diğer ülkeler Bitcoin’e inanmasalar bile, bir çeşit sigorta olarak satın almak zorunda kalacaklar”

Gelecekte Bitcoin’in çok daha yüksek fiyatlardan işlem göreceği düşünülüyor. Fidelity de bu yüzden şimdi Bitcoin almanın daha kârlı olacağı görüşünü benimsiyor. 

Raporda şu sözler de yer alıyor:

“Diğer egemen ulus devletlerin 2022'de Bitcoin satın aldığını ve hatta belki bir merkez bankasının satın aldığını gördüğümüzde şaşırmayacağız"

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim