Anlık Bildirim

Film yapımcıları, korsana teşvik ettiği için ilk kez bir VPN hizmetine dava açtı

ABD'de bir VPN hizmetine karşı ilk telif hakkı ihlali davası açıldı. Film yapımcıları LiquidVPN'i korsana teşvik etmekle suçluyorlar.

Film yapımcıları, korsana teşvik ettiği için ilk kez bir VPN hizmetine dava açtı Tam Boyutta Gör

Daha önce korsan sitelere dava açan bir grup film yapımcısı, LiquidVPN hizmetini işleten SMR Hosting'e karşı savaş başlattı. LiquidVPN'e açılan telif hakkı davası bir ilk olma niteliği taşıyor.

Korsanlığı meşrulaştırıyor suçlaması

Film yapımcıları, LiquidVPN'in hizmetlerini tanıtırken, açık bir şekilde korsanlığa teşvik ettiğini belirtiyorlar. Bu nedenle davacılar, şirketin telif hakkı ve ABD yasalarının ihlalinden sorumlu olduğunu söylüyor. Davaya göre LiquidVPN kendisini "torrent ve P2P dosya paylaşımı için en iyi VPN" olarak adlandırıyor. Hizmetin sitesinde yer alan tanıtımlarda da korsanlığı meşrulaştıran buna benzer ifadeler kullanılmış.

Film yapımcıları, korsana teşvik ettiği için ilk kez bir VPN hizmetine dava açtı Tam Boyutta Gör

Ek olarak, LiquidVPN'in web sayfasında, bir medya oynatıcı içeren ve aynı zamanda ücretsiz BitTorrent istemcisi olan Popcorn Time'a adanmış bir bölüm de mevcut. Davacılar, her korsan film için 150 bin dolara kadar tazminat talep ederken, ayrıca VPN kullanıcılarının korsan sitelere erişiminin engellenmesini de istiyorlar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim