Anlık Bildirim

Fitbit'in giyilebilir cihazlarına horlama takibi özelliği geliyor

Fitbit markalı akıllı saat ve bileklikler yakında horlama ve gürültü algılama özelliğine kavuşacak. Bu sayede hem horlama seviyenizi hem de yatak odanızdaki gürültüyü ölçebileceksiniz.

Fitbit'in giyilebilir cihazlarına horlama takibi özelliği geliyor Tam Boyutta Gör

Fitbit akıllı saatler ve fitness bileklikleri 2017 yılından beri uyku takibi yapabiliyor. Bu özellik bildiğiniz üzere kullanıcının kalp atış hızını ve hareketlerini ölçerek uyku döngülerindeki bozuklukları tespit edebiliyordu.

Ancak, Fitbit yakında uyku kalitesini daha farklı parametrelere göre analiz etmeye başlayacak. Şirketin Android uygulamasının en son sürümünde, henüz kullanıma sunulmamış horlama ve gürültü algılama özelliğinin kodları bulundu.

Söz konusu işlev akıllı saat ve bilekliğinizdeki dahili mikrofonu kullanarak gece boyunca ne kadar horladığınızı ölçecek. Uygulama daha sonra toplam horlama süresini yüzdeye dönüştürerek üç kategoriden birine dahil edecek.

Fitbit'in giyilebilir cihazlarına horlama takibi özelliği geliyor Tam Boyutta Gör

Dezavantajı var

Örneğin, uyku sürenizin %10 ila %40'ını horlayarak geçirdiyseniz bu orta derecede bir vaka olarak sınıflandırılacak. Fitbit bu özelliğin farklı kişilerin horlamalarını ayırt edemediğini kabul ediyor. Dolayısı ile eşiniz de horlarsa istatistiklerde sapma olabilir.

Yeni özelliği yatak odanızdaki gürültü seviyesini ölçmek için de kullanabileceksiniz. Fitbit, uyku ortamınızın ne kadar gürültülü olduğunu "çok sessiz" (30 dB'ye kadar) veya "çok yüksek" (90 dB'nin üzerinde) arasında sınıflandırarak size söyleyebilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim