Anlık Bildirim

Ford Otosan'ın geliştirdiği yerli şanzıman görücüye çıktı

Ford Otosan, ağır ticari araçlarında kullanmak üzere geliştirdiği yerli şanzımanı tanıttı. 5 yıllık çalışmanın ürünü olan Ecotorq şanzıman, 2022 sonundan itibaren tüm kamyonlarda yer alacak.

Ford Otosan'ın geliştirdiği yerli şanzıman görücüye çıktı

Ford Otosan, geliştirdiği yerli şanzımanı Eskişehir Fabrikası'nda düzenlenen törenle görücüye çıkardı. Ağır ticari araçlarda kullanılmak üzere geliştirilen şanzıman sayesinde Ford Otosan, motor, aks ve şanzıman üçlüsünü geliştiren ve üreten sayılı global kamyon üreticilerinden biri oldu.

Yerli Ecotorq şanzıman, 58 milyon euro yatıım ve TÜBİTAK'ın 13.5 milyon TL'lik Ar-Ge teşviki ile Ford Otosan mühendisleri tarafından tasarlanıp geliştirildi. 5 yıldır üzerinde çalışılan şanzıman, 1 milyon kilometreyi aşkın yolda farklı koşullarda test edildi. Ford Otosan'ın, geliştirdiği şanzımanı diğer üreticilere tedarik etme ihtimali de bulunuyor.

Ford Otosan'ın geliştirdiği yerli şanzıman görücüye çıktı

Yapılan açıklamaya göre bu adımla birlikte Ford Trucks'ın Eskişehir'de ürettiği ağır ticari araçlardaki yerlilik oranı yüzde 74'ten yüzde 90'a çıkıyor. İlk etapta üretilen kamyonların yüzde 15'inde kullanılması planlanan yerli şanzımanın 2022 sonundan itibaren fabrikadan çıkan tüm kamyonlarda yerini alması hedefleniyor.

Ford Otosan'ın kamyonlarındaki şanzıman sistemleri bugüne kadar Alman ZF'ten ithal ediliyordu. Örneğin F-Max'te 12 ileri vitesli ZF otomatik şanzıman kullanılıyor. Markanın tüm 13 litrelik motorları ile uyumlu olduğu belirtilen yerli şanzımanın 16 ileri vitesli olması sayesinde yerini aldığı sisteme göre yakıt tüketimini azaltacağı ifade ediliyor. İlerleyen süreçte manuel versiyonların geliştirileceği de verilen bilgiler arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9960 kez okundu.
11 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ford, yerli şanzıman ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim