Anlık Bildirim

Fransa, elektrikli bisiklete geçen kişilere 4 bin euro'ya kadar destek veriyor

Şehir merkezlerini trafikten ve egzoz dumanından arındırmak isteyen Fransa hükümeti bu konuda yeni bir adım attı ve elektrikli veya normal bisiklete geçen kişilere verilen desteği artırdı.

Fransa'da elektrikli bisiklete geçen kişilere 4 bin euro destek Tam Boyutta Gör

Fransa, özellikle Paris başta olmak üzere şehir merkezlerini daha temiz hale getirmek için uyguladığı teşviklerde kesenin ağzını biraz daha açtı. Ülke yönetimi 'kirli' benzinli veya dizel aracını elektrikli veya normal bisikletle değiştirenlere 4 bin euro'ya kadar destek veriyor.

Söz konusu 4 bin euro'luk destek, şehir merkezlerindeki düşük emisyon bölgelerinde yaşayan dar gelirli kişilere verilecek. Teşvikten yararlanmak isteyen kişilerin gelir seviyesi yükseldikçe verilen destek miktarı da azalıyor. Üstelik henüz arabasından vazgeçmek istemeyen ancak elektrikli bisiklet alacak olan kişiler için de 400 euro'ya varan destek söz konusu.

Fransa, geçtiğimiz yıl başlayan ve alınan yeni kararla miktarı artırılan destek ile şehir merkezlerindeki bisiklet kullanıcılarını artırmak ve bu konuda başı çeken Hollanda, Almanya, Danimarka gibi ülkelerle yarışmak istiyor. Yapılan açıklamaya göre yönetim 2024 yılında vatandaşların yüzde 9'unun bisiklete geçiş yapmasını hedefliyor. Şu an için bu oran sadece yüzde 3. Hollanda'da ise bu oran yüzde 30 seviyelerine yakın.

Ülkede bisiklet kullanımını artırmak için sadece bireysel teşviklere bütçe ayrılmıyor. Hükümet, Paris şehrinin tamamını bisikletle gezilebilir hale getirmek için 250 milyon euro yatırım yapacaklarını duyurmuştu. Ayrıca şehrin belediye başkanı Anne Hidalgo da geçen yılki seçimlerde önümüzdeki beş yıl içerisinde güvenli bisiklet yollarına 130 kilometrelik eklenti yapacaklarının sözünü vermişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5571 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fransa, destek ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim