Anlık Bildirim

Geda VX690HD; Bir PSP klonundan çok daha fazlası

Global anlamda başarı kazanan hemen her cihazın kopyalandığı Çin'de, PSP'nin de bir klonunu hazırlandı fakat bu dikkat çekmeyi başaran bir klon!

Geda VX690HD; O bir PSP klonu ama...

Başta cep telefonları olmak üzere alanında başarı kazanan pek çok cihazın Çin merkezli yerel üreticilerce sık sık klonlandığı biliniyor. Bu konuda elimize ulaşan yeni haber ise Japonya merkezli dünya elektronik devlerinden Sony'nin yüksek satış rakamlarına ulaşan taşınabilir formdaki popüler oyun konsolu PSP (PlayStation Portable) ile ilgili. Çinli üreticilerin gözüne kestirdiği en son ürün olan PSP'nin Geda VX690HD isimli yeni klonu bazı özelliklerliyle benzer uygulamaların aksine sıradanlıktan kurtulmayı başarıyor.

Geda VX690HD aslında ilginç bir ürün. Tasarım anlamında Sony PSP'nin birebir aynısı diyebileceğimi taşınabilir medya oynatıcısı sahip olduğu bir önemli özellik ile alanında dikkat çekici bir cihaz olabilir. Dokunmatik olarak kontrollü 4.3-inç ekrana sahip olan cihazın 1920x1080 piksel (1080p) yani Full HD çözünürlüğünü desteklediği belirtiliyor ki bu çözünürlükle Geda VX690HD, aynı ekran boyutuna sahip diğer medya oynatıcılar arasında rahatlıkla ayrılabilir.

Peki yüksek çözünürlük desteği ile dikkat çeken Geda VX690HD hangi donanım platformunu kullanıyor. Elimize ulaşan bilgilere göre cihaz, Chip ChinaRock CCV5400 isimli özel bir yongadan güç alıyor. Hem H.264 hem de MKV dosyalarını oynatabildiği belirtilen Full HD destekli taşınabilir medya oynatıcısı için aynı zamanda pek çok platformun oyununa destek verdiği de belirtiliyor ki bunlar arasında, GBA, SNES, NES ve NeoGeo ROM'a ek olarak ,PS1, PS2 ve PSP oyunlarının bulunduğu da iddia ediliyor.

WiFi ile kablosuz internet erişimine de olanak tanııyan Geda VX690HD, tasarımıyla sıradan bir PSP klonu gibi görünüyorsa da sahip olduğu bazı özellikler onu dikkat çekici kılmayı başarıyor. Cihazın kullanıma sunulacağı tarih veya fiyatla ilgiliyse şimdilik herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Geda VX690HD; O bir PSP klonu ama...

Kaynaklar; Ubergizmo, PMP Today, iMP3

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim